Digitális Múzeum

 

Iskolánk honlapján olvashatjuk, hogy községünkben 1720 óta van oktatás, azaz idén ünnepeljük annak 300. évfordulóját.

Mintegy megemlékezésként erre, továbbfejlesztésre került intézményünk iskolatörténeti része.

Belépve az oldalra a Digitális Múzeum gombra kattintva képeket, írásokat olvashatunk az ezredforduló előtti időkből. Természetesen a felület nem kész, folyamatosan gyarapodik újabb és újabb anyagokkal. Köszönöm a segítségét azoknak, akik rendelkezésemre bocsátották tárgyi emlékeiket. Különösképpen Szegedi Zsuzsannának, aki saját gyűjtését osztotta meg velem; Rozbora Andor volt polgármesternek, aki rendelkezésemre bocsátotta a Tárnokhír újság régi számait; illetve Dr. Gergely Istvánnénak, aki amellett, hogy átadta saját anyagait segített az oldal létrehozásában is, többek között Ő általa sikerült sok fénykép időbeli és tartalmi azonosítása.

Kérem a Tárnokhír olvasóit, amennyiben rendelkeznek olyan, az iskola múltjával kapcsolatos fotóval, oklevéllel, bármilyen tárgyi emlékkel, melyet szívesen megosztanának, küldjék el számomra az arról készült képet. Ha szükséges, akár házhoz is kimegyek elkészíteni a relikvia digitális változatát. Kérem azt is, hogy átnézve a már fennlévő anyagot, segítsenek azok tartalmi azonosításában, esetleges tévedések korrigálásában. Email címem: egrif@index.hu .

Remélve, hogy a létrehozott, folyamatosan gyarapodó oldal amellett, hogy emlékeket felidézve kellemes perceket szerez az odalátogatóknak, forrásként hozzájárul községünk iskolával kapcsolatos kultúrtörténetének megismeréséhez.

Jó böngészést kívánva:

 Egri Ferenc


 

vissza