A hely ahol élünk…
Megemlékezés a magyar kultúra napjáról

Minden évben a magyar kultúra napja alkalmából projekthetet szervezünk alsó tagozatosainknak. A témahét mottója: „A hely, ahol élünk”. Célunk, hogy gyermekeink megismerjék lakóhelyük múltját, jelenét, hírességeit. Diákjaink az életkori sajátosságaiknak megfelelően egyszerű feladatokat oldanak meg tanítási órákon, napközis foglalkozásokon illetve szabadidejükben. A rendezvény iránt évről évre nő az érdeklődés, az idén már 240-en kapcsolódtak be a közös munkába.

Ízelítő programjainkból: Folytattuk hagyományainkat a Himnusz megtanulásával és közös elmondásával. További elemek: látogatás a település könyvtárába, szabadon választott magyar népmese, vers illusztrálása, Tárnok címerének tanulmányozása, feladatsor településünk múltjáról és jelenéről, rejtvény kitöltése hazánk hungarikumairól, tabló készítése a nagyközség és hazánk hírességeiről, Kölcsey kéziratának összerakása, szólások, közmondások tanulása.

Tanulóink munkáit háromtagú zsűri értékelte: Ottné Lepnyák Julianna, Rihóné Markó Katalin, Reményi Brigitta. A kollégáknak nem volt könnyű dolguk, hiszen közel 240 pályamunkából kellett a legjobbat kiválasztani. Február 14-én 70 db oklevéllel jutalmaztuk kiválóságainkat.

A pályamunkákból kiállítást rendeztünk a kisiskola aulájában, amelyet március közepéig tekinthetnek meg, az érdeklődök.

Köszönjük diákjaink nagyfokú érdeklődését és aktív részvételét. Kollégáinknak és a szülőknek pedig azt a sok-sok segítséget és támogatást, amit a projekt sikere érdekében nyújtottak.

 

Baráth Ildikó

vissza