Új intézményvezetője van iskolánknak

Augusztus 15-étől az oktatási hivatal döntése alapján a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola élére Marosvölgyi Tünde személyében új vezető került.

Számára községünk általános iskolája nem ismeretlen, hiszen hét évvel ezelőtt került intézményünkbe, ahol először szaktanárként és osztályfőnökként, majd intézményvezető-helyettesként látta el feladatát. Az elmúlt tanévben pedig, míg az intézményvezetői állás pályáztatása történt, mint megbízott vezető igazgatta községünk iskoláját.

Az igazgatónő eddigi pályafutása során igen sokrétű pedagógusi és vezetői tapasztalatra tett szert, illetve számos olyan végzettséget szerzett, amelyek igen jó alapot szolgáltatnak arra, hogy községünk iskolája gyorsan változó korunkban is megfeleljen a kihívásoknak, előremutató módon lássa el a tanulók nevelésének, oktatásának feladatát.

Az igazgató asszony, 1988-ban szerezte meg tanári diplomáját matematika-technika szakon. Ezután szaktanárként, munkaközösség-vezetőként majd igazgatóhelyettesként dolgozott az érdi Teleki Sámuel Általános Iskolában. 1998-ban szerezte meg közoktatás-vezetői oklevelét, majd 2001-ben közigazgatási szakértő lett. Ekkor helyezkedett el az érdi önkormányzat oktatási osztályán, mint oktatásügyi szakértő. Korábban már írtuk, hogy 2013-tól ismét gyakorló pedagógusként látta el feladatát iskolánkban. 2015-ben szerezte meg mesterpedagógusi minősítését, majd ugyanebben az évben tanfelügyeleti szakértő is lett. Feladata, hogy az ország iskoláit látogatva részt vegyen a pedagógusok minősítési eljárásában. 2020-ban megszerezte a középiskolai tanári végzettséget is.

A tantestület tapasztalata az eddigi munkája alapján a következő:

Olyan racionális gondolkodású vezető, akinek teljes rálátása van a rábízott intézményre. Tisztában van azokkal a lehetőségekkel, melyek iskolánk rendelkezésére állnak, személyi és tárgyi ellátottságával, illetve hogy ezek távlatban milyen fejlődési perspektívát jelentenek. A problémákat látja, azokat nem megkerülni, hanem megoldani akarja. Nem hangzatos, irreális célokat tűz ki, hanem olyanokat, amelyek megvalósíthatók, és iskolánkat előrébb viszi. Céljait a tantestület munkájára alapozva, annak támogatásával tűzi ki. Az iskola megbízott intézményvezetőjeként elért eredményeiből egy pár: Modernizálódott az iskolai honlap, megszerezte azt a lehetőséget, hogy az intézmény ÖKÓ iskolaként működhessen. Mint ismeretes, sajnálatos módon az oktatás két külön épületben, eltérő infrastruktúrával működik, ami óhatatlanul azt okozza, hogy az ott dolgozók egymástól elszigetelten végzik feladatukat. Az elszigeteltség csökkentése érdekében átszervezte az iskolavezetés struktúráját, illetve arra törekedve, hogy a negyedik évfolyamos diákok, illetve az őket tanító nevelők nagyobb kötődést alakítsanak ki a felső tagozattal, ettől az évtől ezen osztályok a felső tagozatos épületben tanulnak.

Mindezek az intézkedések, illetve az elért eredmények azt mutatják, hogy megfelelő vezető került az intézmény élére, akit munkájában a rábízott intézmény dolgozói messzemenőkig támogatnak. Sok sikert kívánunk igazgatóasszonynak, hogy elképzeléseit a diákok, a nevelők, illetve a szülők hármas egységének javára minél sikeresebben megvalósítsa!

Az iskola dolgozói nevében Egri Ferenc

vissza