Hulladékmentesítési hét

Képek a programról

Őszi nagytakarítás

Miután ökoiskola lettünk, még nagyobb figyelmet fordítunk iskolánk környezetére. A Hulladékmentesítés jegyében negyedik osztályos diákjainkkal őszi takarítást végeztünk az iskola udvarán. Hamar előkerültek a gereblyék, egyéb kerti szerszámok, és a szorgos kis kezek már gyűjtötték is a lehullott leveleket. Az iskola körül talált szemét is egy-kettőre a kukába került. Hogy még csinosabbá tegyük környezetünket, színes árvácskákat ültettünk a bejárathoz, melyek látványa melegséggel tölti el szívünket, amikor iskolába jövünk!

Remélem, tavasszal lesz majd folytatása az ÖKO akciónknak!

Pataki Katalin

 

Óvd környezetünket!

Napjainkban egyre jobban hangsúlyozzuk a környezettudatos gondolkodás fontosságát. Ide tartozik a szelektív hulladékgyűjtés is, mely nemcsak a családi otthonokban, településünkön, hanem iskolánkban is kiemelt szerepet kap. Eddig is végeztünk papír, műanyag és elemgyűjtést, viszont idén mindezt a PontVelem programhoz csatlakozva tesszük, mely a tudatos diákok, iskolák programja.

Ősszel a használt elemeket és akkumulátorokat gyűjtöttük. Eddig közel 120 kg elemet hoztak be tanulóink! A fenntarthatóság elvét követve elengedhetetlen, hogy a veszélyes hulladékot külön gyűjtsük.

A használt elemek gyűjtése során a gyerekek pontokat szereznek, melyeket szuper ajándékokra válthatnak be. A legtöbbet gyűjtő iskolák pedig pénzdíjazásban is részesülhetnek. Így aztán nemcsak környezetünk nyer a szelektív hulladékgyűjtéssel, hanem mi is.

A gyűjtés folytatódik novemberben mobilokkal és e-kütyükkel. Reméljük, a lelkesedés itt is meglesz! Köszönjük az eddigi együttműködést!

Pataki Katalin

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 
 
 
 

vissza