Márton-nap

Képek a programról

Márton-nap a 3. a osztályban

Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok őrzésére, ápolására. Fontos volt számunkra, hogy kedvelt őszi programjaink a járványhelyzet ellenére idén is, igaz, a megszokottól eltérő módon, de megvalósulhassanak!

Ezért osztálykeretben emlékeztünk meg Szent Mártonról. Felelevenítettük a nevéhez kapcsolódó mondákat, történeteket, majd a „libapiacon„ gazdát cseréltek az otthonról hozott játékok. Fizetési eszköz a szeretném, köszönöm, szívesen szavak kíséretében a csokipénz volt.

Ezután kezdetét vette az önfeledt játék. Előzetes felkészülés alapján a gyerekek szüleik segítségével ötletes feladatokkal készültek. Libás rex, libás bowling, libatársasjáték, libás puzzle, libás célbadobó játék követték egymást.

Mire ezeket a próbatételeket teljesítették a gyerekek, a lányok megkenték a libazsíros, libamájpástétomos kenyereket. Lilahagymával fenséges csemege volt! Osztályunk ismeri a mondást, miszerint „Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik!”

Elmondhatjuk, hogy ez a délután ismét jó alkalom volt arra, Szent Márton püspök példáját követve, jócselekedetekkel forduljunk egymás felé! Köszönjük a szülők segítségét, akik ehhez minden támogatást megadtak!

Bóni Cecília

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

vissza