LEP

Képek a programról

A LEP a Lázár Ervin Program rövidítése. A 2020-ban indult országos program célja, hogy a tantermi oktatást kiszélesítve minden általános iskolás számára biztosítsa, hogy évente egyszer eljusson valamilyen kulturális intézménybe. A kötelező, de ingyenes részvétel lehetőséget ad, hogy tanulóink, a szülőket anyagilag nem terhelve, részt vegyenek valamilyen színházi-, komolyzenei-, tánc- illetve cirkuszi előadáson. Januárban el is indult a megvalósítás, azonban a márciusi iskolabezárások, illetve a rendezvényi korlátozások miatt felfüggesztésre került. Elmaradtak azok a fellépések, melyeken tavasszal kellett volna részt venni az egyes osztályoknak.

Az iskolák szeptemberi újranyitása adta meg a lehetőséget arra (természetesen a vírushelyzet miatt kialakított szabályozásoknak megfelelően), hogy a program újra életre keljen.

Ennek keretében az elmaradt műsorokat a gyermekek a tanórák keretében online tekinthették meg. Két alsós, illetve két felsős csoport alakította át osztályát egy óra erejéig színházteremmé. Az alsósok a Betlehemi történet című előadást nézték meg a Maszk Bábszínház tolmácsolásában, míg a felsősök projektor által kivetítve a Mária énektől az argentin tangóig című tánctörténeti összeállítást követhették figyelemmel. 

Bár örülünk, hogy az elmaradt bemutatók online módon mégis megvalósultak, de természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy az igazi színházi élményt nem pótolhatja egy felvétel sem. Reméljük ezért, hogy tavasszal már sikerül a programot az eredeti elképzelésben folytatni, ezáltal tanulóinkat igazi színházi élményben részesíteni.

Egri Ferenc

 

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 
 

vissza