Iskolás lesz gyermekem!

Kedves Szülők, nagyon sok szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy csemetéik elérték azt a kort, amellyel már kisdiákként léphetnek be intézményünk kapuján. Sajnos az elmúlt években kialakított hagyományos programunkat nem tudjuk megvalósítani, de természetesen új lehetőségeket keresve biztosítjuk azt, hogy megismerjék iskolánkat, az ott folyó pedagógiai munkát, tanórán túl megvalósuló lehetőségeit. A következő anyagokat fogjuk elkészíteni, hogy minél nagyobb rálátást nyerjenek intézményünkre.

Tanításunkról: A nyílt órákon való részvétel helyett, honlapunkról elérhető videofelvételeken kukkanthatnak bele, első osztálytól negyedik osztályig, a különböző tantárgyak oktatásába.

Iskolánkról: Anyagokat fogunk összeállítani arról is, hogy a tantárgyi foglalkozásokon túlmutatóan milyen egyéb lehetőségekkel lehet élni a sport, a zenei, illetve a képzőművészeti képzés területén. Milyen iskolai hagyományaink vannak, milyen szabadidős lehetőségeket tudunk nyújtani, milyenek az iskolai élet mindennapjai.

Tájékoztató: Írásbeli anyagban fogjuk tájékoztatni a kedves szülőket a jövő tanévre vonatkozó, a leendő elsősöket érintő információkról. Emellett amennyiben maradnak kérdéseik, azt telefonos fogadóóra keretében tehetik meg.

Március elején minden említett dolog elérhetővé válik honlapunk nyitóoldaláról. Az „Iskolás lesz gyermekem!” menüpont alatt természetesen megtalálhatók lesznek a beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok is.

Arról, hogy mi mikor fog megvalósulni, az óvodákban elhelyezett plakátokon is ki fogjuk értesíteni Önöket.

 

Iskolás leszek!

Természetesen a szülők tájékoztatásán kívül fontos, hogy leendő tanulóink is betekintést nyerjenek az iskolára, illetve olyan kapcsolatba kerüljenek vele, hogy zökkenőmentes legyen az óvodai életből, iskolai életbe való átállásuk. Ennek érdekében két dolgot valósítunk meg számukra:

Iskolás leszek öt próba: Községünk újságjában, februártól júniusig, öt számon keresztül feladatokat készítünk leendő diákjainknak. Megoldás után azokat névvel és címmel ellátott borítékba kérjük elhelyezni, majd bedobni az alsó tagozatos épület bejáratánál erre a célra kialakított „Iskolás leszek” feliratú ládába.

Csibetábor: Augusztus utolsó hetének három délelőttjén változatos sport, zenei, kézműves, illetve kulturális foglalkozásokkal várjuk a kicsiket. A program célja, hogy leendő növendékeink játékos formában, minél jobban megismerjék az iskolai lét mindennapjait, találkozzanak azokkal a felnőttekkel, akik részt fognak venni azokban.

Reméljük, hogy a felvázolt, kialakításra kerülő lehetőségek jól fogják szolgálni a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola megismerését, és a szülők a szeptemberi tanévkezdéskor bizalommal fogják intézményünkbe hozni gyermeküket.

Marosvölgyi Tünde igazgató