„Szeresd a fát!”

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” Természeti értékeink kizsákmányolása nem megengedhető, gyermekeink érdekeit nézve. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk diákjaink környezettudatos magatartásának kialakítására, hogy élhető és fenntartható körülmények között élhessünk.

Madarak és fák napja alkalmából kicsiknek és nagyoknak is felhívjuk a figyelmét a növények életünkben betöltött szerepére. Nemcsak a levegő minőségét biztosítják, hanem madarak és állatok élőhelyéül is szolgálnak.

Az iskolai udvar árnyas fái között sokkal kellemesebb a gyerekeknek játszani vagy akár hűsölni a tikkasztó hőség idején. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen „zöld” udvarunk van!

E jeles nap alkalmából felavattuk az iskola fáját. A negyedik osztályos diákok a következőket írták ez alkalomból:

„A Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola fája a : FEKETE NYÁR. A fűzfa félék családjába, azon belül a nyárfák nemzetségébe sorolható. 20-30, ritkán 40 méter magasra növő tekintélyes méretű lombhullató fa, évtizedek óta iskolánk udvarán áll. Generációk nőttek fel vele együtt. Büszke vagyok rá, hogy ilyen szép fa díszíti iskolánk udvarát! „  (Az iskola fája - Péczely Adél)

Az ünnepségre május 12-én került sor, ahol a negyedik évfolyamosokat, azaz bennünket választottak a fa őrzőinek. A hatalmas fekete nyárt körbeölelve elénekeltük a Tavaszi szél című dalt, majd verssel és furulyaszóval köszöntöttük a fákat. Nagyon büszkék vagyunk, hogy mi lettünk a fák őrzői. Örömmel fogadtuk ezt a felkérést! Fontos, hogy vigyázzunk rájuk, mert nélkülözhetetlenek életünkben. ( Faavató ünnepség – Váradi Villő, Vajda Júlia)

Grnyedicsné Pataki Katalin tanító