Mozgalmas október

Képek a programokról

Még alig kezdődött el a tanév, máris itt van az őszi nagytakarítás ideje. Nemcsak a tantermek dekorálása, hanem iskolánk és környezetének csinosítása is feladatunk. Fontos számunkra, hogy esztétikus, szép intézményben tanuljanak diákjaink. A környezettudatos szemlélet formálásánál ez meghatározó. Gyermekeink még inkább sajátjuknak érzik azt a közeget, melyet maguk alakítottak ki, ők dolgoztak vele. Megbecsülik és vigyáznak rá.

A „Te szedd!” mozgalom keretében a kisiskola udvarán és környékén osztályonként összeszedtük a szemetet. A szülők segítségének köszönhetően az ablakok virágládáiba az ősz színeiben pompázó virágokat ültettünk. Termésekből, színes falevelekből őszi koszorúkat készítettünk.

Hagyományainkhoz híven ismét megrendeztük a „Tök jó napot”. A tanórák témáit átszőtték a tökkel kapcsolatos feladatok, tréfás játékok, mesék, dalok. A tanulók számára az órák érdekesebbé, élvezhetőbbé váltak, játék közben tanultak és jobban megismerték a régi népszokásokat.

A tökfaragó verseny sem maradhatott el, ahol oklevéllel ismertük el a legjobb tökfaragó mestereket. Az aulába lépve színes őszi levelek hullanak, vigyorgó töklámpások fogadnak.

Az iskola környezete is őszi ünnepi díszbe öltözött a szalmán elhelyezett tökökkel, virágokkal, madárijesztővel. Minden lakosnak öröm megcsodálni a gyönyörű alkotásokat. Rohanó világunkban ezek az apró színfoltok, örömet csempésznek szívünkbe, különösen, ha gyermekeinkről van szó.

Diákjaink szeretnek versenyezni, ösztönzi őket. Idén ezt kihasználva meghirdettük az „Aranyfazék „díjat. Azok az osztályok, amelyek hétről hétre a legkulturáltabban, legcsendesebben étkeznek, elnyerik azt. A kicsik nagyon igyekeznek, napról napra mindent megtesznek az elismerés érdekében. Pedagógusként elmondhatom, hogy az oktatás és a nevelés szorosan összefonódik. Kisiskoláskorban alapvető a helyes étkezési és higiéniás szokások kialakítása, igaz már óvodában és a családjuk körében is megismerik, gyakorolják ezeket. Együnk szépen, rendesen! Lehet ezt játékosan is, ami ugye sokkal érdekesebb.

A mozgalmas, színes október sok élménnyel tette gazdagabbá gyermekeinket, mely remélhetőleg tovább folytatódik a Márton nap és a téli ünnepkör során!

Videó az Aranyfazék-díj átadásáról

Grnyedicsné Pataki Katalin

Képek a programokról

Diavetítés

 

 
 


 


 
 
 

vissza