Őszi programok egy felsős osztály életében

Képek az osztályról

Az idei tanítási év nagyon mozgalmasan kezdődött a 6. a-s diákok számára. Néhány nappal a tanév megkezdése után, már számos érdekes programon volt lehetőségünk részt venni. Szeptember elején, az egyik délután, nem a megszokott módon használhattuk a tantermünket. Padokra és székekre nem volt szükségük, hiszen mozidélutánt tartottunk. A gyerekek kényelmes párnákat, hálózsákokat és takarókat hoztak magukkal, amivel az egész tanteremben megágyaztunk, ami így egy szempillantás alatt VIP moziteremmé változott. A filmnézés közben bőven akadt nassolni való is.

Szeptember közepén az Érdi Rendőrkapitányság szervezésében a 6-7-8. évfolyamon tanuló diákok egy drogprevenciós előadáson vehettek rész a Heinrich Antal művelődési házban. Az előadáson a kábítószerek veszélyeire és ártalmaira hívták fel a diákok figyelmét. Számos kérdést, és tévhitet sikerült közösen megbeszélnünk.

Az októberi hónapban is bőven akadt programunk. A Lázár Ervin program során, sikerült az egyik napon a Fővárosi Nagycirkusz előadására ellátogatnunk. A bűvészek, az artisták és a bohócok nagyon színvonalas előadást tartottak több száz diák számára. Ezen a délutánon a cirkusz nézőtere csupa-csupa mosolygó és sikítozva tapsoló diákkal volt tele.

Az október nem telhet el Halloween-i készülődés nélkül. A gyerekek nagyon sok szép dekorációt készítettek, így az osztálytermünket ellepték a denevérek, boszorkányok és a narancssárga színű ijesztő tökfigurák.

Az iskolánk csatlakozott a „Te szedd” mozgalomhoz, amelynek keretén belül a diákok közösségi munkát végeznek, és rendet tesznek az iskola környékén. Ezzel a mozgalommal szeretnék felhívni a gyerekek figyelmét arra, hogy a környezetünk tisztasága és szépsége közös érdekünk. A 6. a osztály az egészségház környékén takarított. Rövid időn belül három zsák szemetet és egy eldobott autógumit sikerült összeszednünk. Nagyon büszkék lehetünk rájuk, hogy ilyen ügyesen és lelkesen végezték a munkájukat!

A sok program és élmény után lesz mit kipihenniük az őszi szünetben.

Madarász Csilla osztályfőnök

 

Képek az osztályról

Diavetítés

 

 
 

vissza