Márton-napi felvonulás

Képek a programról

„Hagyományos” November

Hagyományaink egy közösséghez való tartozást erősítik bennünk. Azok megismerése, a készülődés és részvétel elősegítik gyermekeink identitásának, személyiségének fejlődését. Iskolai hagyományaink egyrészt ünnepeinkhez, másrészt a tanulmányi munkához kapcsolódnak.

November nem telhet el lámpás felvonulás nélkül. Tanulóink játékos formában megismerik Márton-nap eredetét, történetét. Képet kapnak a hozzá tartozó népszokásokról, hagyományokról. Mégis a legnagyobb élményt az jelenti számukra, amikor a saját készítésű kis lámpásaikkal, dalolva végigvonulnak a falu utcáin. Idén is így történt mindez. Öröm volt látni a gyerekek hömpölygő, éneklő sorát Tárnok utcáin, mely felvonuláshoz a szülők is szívesen becsatlakoztak.

Hagyományaink közé sorolhatók az évente megrendezett házi tanulmányi versenyek 2-3. évfolyamon: matematika, szépírás és helyesírás területén. Gyermekeink szorgalma, kitartó munkája vezet el oda, hogy összemérhetik tudásukat.

Matematikából a tréfás, életszerű és rejtvényekkel teli feladatsorok megoldása megmutatta, hogy egy tanórán kívüli helyzetben hogyan képesek alkalmazni a már meglévő ismereteiket.

Győzteseink:

2. évfolyamon: I. Árendás Szabolcs , II. Prokob Dorka, III. Kormos-Őr Bence

3. évfolyamon: I. Szépe Boglárka, II. Blázsovics Gergő, III. Berki Alexa

 „Nyelvében él a nemzet” szokták mondani. Ennek egyik alapja a helyesírás, melyet minden magyar embernek el kell sajátítania. A tanult nyelvtani szabályok alkalmazása a gazdag szókincs elengedhetetlen diákjaink anyanyelvi fejlődéséhez. A Helyesírási versenyen bebizonyíthatták tanulóink, ki milyen szinten van ezen ismeretek terén.

Nyerteseink:

2. évfolyamon: I. Bácskai Zsófia Hanna, II. Árendás Szabolcs, III. Pusztai Róbert

3. évfolyamon: I. Szépe Boglárka, II. Ozsváth Olivér Bálint, III. Szabó Örs

A szépírás megmérettetése sem volt egyszerű próbatétel. A külalak, a pontosság fontos az írásbeli munkák megjelenésekor, hogy diákjaink szépen, tetszetősen dolgozzanak.

Legszebben író tanulóink:

2. évfolyamon: I. Zámborszky Vanessza Vanda, II. Árendás Szabolcs, Kátay Lea, III. Szabó Hédi

3. évfolyamon: I. Hegedűs Hanna Eliza, II. Berki Alexa, III. Vida-Szalay Lili Bettina

Novemberi hagyományaink legszebb része az advent kezdete. Ilyenkor gyermekeinkkel közösen készítjük el az adventi koszorút. A karácsonyi ünnepkör várakozással teljes, mely csodákat tartogat a csemeték számára. Nincs is nagyobb öröm nekik, mint amikor a család meggyújtja a két kis keze által elkészített koszorún a gyertyákat, és ez díszíti az ünnepi asztalt.

Kicsit fázós, kicsit ködös, borongós novemberi napokon ezek az iskolai események derűt, vidámságot, örömet csempésztek hétköznapjainkba.

Grnyedicsné Pataki Katalin

 

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza