Előadás az Európai Unióról

Képek a programról

November 12-én, pénteken egy érdekes programon vettek részt hetedikes, illetve nyolcadikos tanulóink. Az EU-Tanoda két képviselője az Európai Unióról tartott nekik ismeretterjesztő előadást.

Tanulóink megismerték az Unió történetét, létrejöttének okait, mely országok hozták létre, hogyan bővült az államok száma az eltelt évek alatt, mik a csatlakozás feltételei. Megtudhatták, milyen jelképei vannak, milyen a szervezeti felépítése, és természetesen az is kiderült, hogy milyen előnyt biztosít a tagság az országok polgárainak.

Volt szó annak közös pénzéről, az euróról is. Például mint jelent az euroövezet, hogyan jelenik meg benne az egyezményesség mellett az egyes országok nemzeti jellege.

Az előadás végén tanulóink okostelefonjaik segítségével az elhangzottakkal kapcsolatos tesztet töltöttek ki. A legjobb eredményt elérők a minden tanuló számára átadott ajándék mellé, külön jutalmat is kaptak.

A sikeres előadás elérte célját: diákjaink hasznos, a gyakorlatban is felhasználható információt szereztek az Európai Unióról.

Egri Ferenc

 

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 

 

vissza