Beiskolázás

Kedves Szülők, nagyon sok szeretettel köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy gyermeküket jövőre kisdiákként fogadhatjuk intézményünkben. Sajnos a járványhelyzet idén sem ad lehetőséget arra, hogy iskolánkba belépve megismerhessék az ott folyó munkát. Ezért idén új elemekkel gazdagítva, a tavalyi évhez hasonló módon lesz lehetőségük arra, hogy bepillantást nyerjenek a tanórai és a szabadidős tevékenységeinkre. A következők fogják segíteni, hogy minél nagyobb rálátást nyerjenek intézményünkre.

Tanításunkról: A nyílt órákon való részvétel helyett márciustól honlapunkról (tarnokiskola.hu) elérhető videofelvételeken tekinthetnek bele, első osztálytól negyedik osztályig, a különböző tantárgyak oktatásába. Lehetőségük lesz a felső tagozatos nevelők munkájának megismerésére is.

Iskolánkról: Szintén március elejétől, ugyancsak honlapunkon, filmet tekinthetnek meg arról, hogy a tantárgyi foglalkozásokon túlmutatóan milyen egyéb lehetőségekkel lehet élni a sport, a zenei, illetve a képzőművészeti képzés területén. Milyen iskolai hagyományaink vannak, milyen szabadidős lehetőségeket tudunk nyújtani, milyenek az iskolai élet mindennapjai.

Tájékoztató: Az óvodák segítségével személyes levélben fogjuk tájékoztatni a kedves szülőket a jövő tanévre vonatkozó, a leendő elsősöket érintő információkról. Természetesen ezek az ismertetők a honlapunkon is elérhetővé válnak.

Nyomtatványok: A beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok, ismertetők „Beiskolázás” menüpont alatt weblapunk nyitódaláról érhetők majd el.

Iskolás leszek!

Természetesen a szülők tájékoztatásán kívül fontos, hogy leendő tanulóink is betekintést nyerjenek az iskolára, illetve olyan kapcsolatba kerüljenek vele, hogy zökkenőmentes legyen az óvodai életből az iskolai életbe való átállásuk. Ennek érdekében két dolgot valósítunk meg számukra:

Iskolás leszek öt próba: Községünk újságjában, februártól júniusig, öt számon keresztül feladatokat készítünk leendő diákjainknak. Megoldás után azokat névvel és címmel ellátott borítékba kérjük elhelyezni, majd bedobni az alsó tagozatos épület bejáratánál erre a célra kialakított „Iskolás leszek” feliratú ládába. A feladatokat a honlapunkról is letölthetik. A feladatokat helyesen megoldók a „Csibetáborban” kapják meg jutalmukat.

Csibetábor: Augusztus utolsó hetének három délelőttjén változatos sport, zenei, kézműves, illetve kulturális foglalkozásokkal várjuk a kicsiket. A program célja, hogy leendő növendékeink játékos formában, minél jobban megismerjék az iskolai lét mindennapjait, találkozzanak azokkal a felnőttekkel, akik részt fognak venni életükben.

Reméljük, hogy a felvázolt, kialakításra kerülő lehetőségek jól fogják szolgálni a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola megismerését, és a szülők a szeptemberi tanévkezdéskor bizalommal fogják intézményünkbe hozni gyermeküket.

Marosvölgyi Tünde intézményvezető

vissza