Beszámoló a Tárnoki Iskola Alapítvány 2021. évi tevékenységéről

Az elmúlt évben, bár a járványügyi korlátozások miatt a hagyományos batyus bált nem tudtuk megrendezni, voltak olyan bevételi forrásaink, hogy anyagilag hozzájárulhattunk iskolánk rendezvényeinek zökkenőmentes lebonyolításához, technikai eszközfejlesztéséhez.

Bevételünk a következőkből adódott. Lakosságunk 1 %-os adófelajánlásából bankszámlánkra érkezett összeg 483 000 Ft-ot tett ki. Céljaink elérésére pályázatot adtunk be Tárnok Nagyközség Önkormányzatához. Az elnyert 500 000 Ft jelentősen segített elképzeléseink megvalósításában. Szerződést kötöttünk a Biotrans Kft.-vel. Használtolaj gyűjtésük révén 16 000 Ft bevételünk lett. A „Sulizsák” program keretében történt használtruha gyűjtésből pedig 161 000 Ft érkezett az alapítvány bankszámlájára. Az összes bevételünk így 1 160 000 Ft volt.

Kiadásaink a következőképpen alakultak. A technikai eszközfejlesztésre elköltött összeg 813 000 Ft volt. Ez magában foglalja 1 db projektor kiegészítőkkel való megvásárlását (193 000 Ft), 2 db asztal vásárlását a hozzávaló padokkal az udvaron tartott szabadidős tevékenységekhez (64 000 Ft), a kisiskola kaputelefon-rendszere kiépítési költségének egy részét (500 000 Ft), egy külső winchester vételét iskolai anyagok archiválására (25 000 Ft), 1 számítógépes hangfalszett tanterembe való megvételét (8000 Ft), illetve egyéb évközi apróbb kiadásokra való költést (23 000 Ft).

A diákok körében felhasznált összeg 521 000 Ft volt. Jutalomkirándulásra 88 000 fordítottunk. 154 000 Ft értékben játékokat vásároltunk a napközis csoportok részére, Versenyek támogatására 167 000 forintot költöttünk. Az összeggel a Körzeti Komplex Természettudományi verseny, a Körzeti Angol Verseny, a Kárpát-medencei Magyar Feltalálók Tudósok és Felfedezők Verseny, a Körzeti Pataki Ferenc Tankerületi Fejszámolási Verseny, illetve a helyi vers- és prózamondó verseny díjazásához járultunk hozzá. Az elsősök beiskolázási táborát 21 000 Ft-tal támogattuk. Végül évközi és év végi jutalmazásra 91 000 forintot fordítottunk.

Mindehhez hozzáadódik működési kiadásunk (könyvelés, banki költség), amely 62 000 Ft-ra tehető. Így az összes kiadásunk 1 396 000 Ft. Mint látható, a kiadásunk több volt, mint a bevételünk. A különbséget az előző évi pénzmaradványunkból fedeztük.

Terveink a következők:

Januárban kiépítésre került a kaputelefon a kisiskolában. A megvalósításhoz támogatójegyek megvásárlásával a szülők is hozzájárultak. Az így befolyt összeg 219 000 Ft lett. Az alapítvány nevében köszönöm az önzetlen segítséget. Elképzelésünk, hogy a kialakított rendszert továbbbővítjük.

Öt éves programunknak köszönhetően minden tanterem projektorral felszerelt. Szeretnénk az iskolai ünnepségek, egyéb rendezvények lebonyolításához a nagyiskola aulájába is felszerelni egyet. Ebben az épületben el szeretnénk hárítani azt a problémát, hogy a csengőt az udvaron tartózkodók nem hallják. Anyagi fedezetet biztosítunk, az iskola épületeinek évszakokhoz, ünnepekhez kötött dekorációjához. Tovább szeretnénk növelni azt az összeget, amely a tanulók körében kerül felhasználásra. Továbbra is támogatjuk a versenyek megrendezését, jutalmazását. Igény szerint hozzájárulunk az év végi díjazásokhoz is. Támogatjuk a leendő elsősök számára meghirdetett „Csibetábort”. Segítjük a különböző rendezvények megvalósítását. Reméljük, májusra a járványhelyzet engedi, hogy megvalósítsuk alapítványi jutalomkirándulásunkat. Tervezzük egy alapítványi sportnap megrendezését is.

Kérjük a kedves szülőket, amennyiben tehetik, adójuk 1 %-ának felajánlásával segítsék az iskola alapítványt, hogy a következő évben minél hatékonyabban tudjuk megvalósítani intézményünk nevelő-oktató munkájának támogatását.

Adószámunk: 18666258-1-13

Köszönettel, hogy elolvasták beszámolónkat:

 A Tárnoki Iskola Alapítvány kuratóriuma nevében: Egri Ferenc

vissza