„Öntsünk tiszta vizet a pohárba!”

Képek a programról

Gyakran olvashatunk illegális szemétlerakásokról, környezetünk, vizeink szennyezéséről. Fontos felhívnunk gyermekeink figyelmét vizeink jelentőségére. A víz világnapja mint jeles ÖKO-nap jó lehetőség erre.

Ez alkalomból témanapot tartottunk iskolánkban. Projekt keretében tanultunk a vízről mint életfeltételről, jelentőségéről mint megújuló energiaforrásról. A mindennapi életünkben betöltött szerepéről, a víz által nyújtott szórakozási, sportolási lehetőségről. A vízi élővilág sokszínűségéről.

A tanítási órákon, meséken, verseken, dalokon keresztül ismerhették meg a kicsik a víz körforgását, életünkben betöltött szerepét. Kiemelten foglalkoztunk a vizek szennyezésének veszélyeivel is.

Záróprogramként a Benta patak nyomában vetélkedőt rendeztünk a kisiskolásokkal. A kék lufik, mint vízcseppek vezettek utunkon. Sokszínű feladatokkal tettük próbára tanulóink tudását, ügyességét. Találóskérdések, rejtvények, vízi állatok, helyi jellemzők ismerete is szerepelt a kérdések sorában, melyeket a „Békavadászat”, „Mocsárjárás” vidám játékai tettek színesebbé. Szerencsések vagyunk, hogy itt Tárnokon a Benta patak és horgásztó élővilága szebbé teszi lakóhelyünket. Fontos, hogy vigyázzunk rá és megőrizzük tisztaságukat, szépségüket!

 

Grnyedicsné Pataki Katalin

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza