Mesterségünk címere…

Képek a programról

Pályaorientációs nap volt iskolánkban. Fontosnak tarjuk, hogy minden életkorban felkészítsük tanulóinkat a felnőtt életre, életpályájuk megtervezésére. Diákjaink ilyenkor megismerik a helyi vállalkozásokat, régi mesterségeket.

A kicsik Mekk Elek ezermester meséjén keresztül megismerték a régi foglalkozásokat. Az „Amerikából jöttem” közismert játékkal bemutathatták azokat. Beszámoltak szüleik foglalkozásáról, használt eszközökről. Lerajzolták kedvenc mesterségeiket, melyekből kiállítást rendeztünk az aulában.

A nagyok, az 5. évfolyamosok ellátogattak Anasztáziára a tehenészetbe, ahol láthatták az állattartás feladatait. a 6. osztályosok egy pékségben kipróbálhatták a kenyérsütést. A 7. évfolyam ellátogatott a helyi kutyamenhelyre, és néhány lakójának örömet szerezve, elvitték őket sétáltatni. A pályaválasztás előtt álló 8. osztályosok pedig a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban ismerkedtek az ott tanított szakmákkal.

Az élő példákon keresztül mindannyian megismerhettek egy-egy foglalkozást, a hivatás szépségeit, kihívásait, mindennapjait. Reméljük, élvezték a programokat és felkeltettük kíváncsiságukat, érdeklődésüket egy-egy szakma iránt!

Grnyedicsné Pataki Katalin

 

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

vissza