Októberi programok a 7. a osztályban

Az októberi hónap mozgalmasan telt a 7. évfolyam számára. A szokásos iskolai teendők mellett számos programon vettünk részt közösen. Az osztályunk úgy döntött, hogy elindul az Epson Zöldsuli pályázatán. A feladat a környezetvédelem volt. A gyerekeknek meg kellett tervezniük, hogyan tudják megvalósítani és felhívni társaik figyelmét az iskolai energiatakarékosságra. Az elkészített pályamunkát eljuttattuk a szervezőknek, és most izgatottan várjuk az eredményeket! A pályázati lehetőségre az iskola ÖKO munkacsoportja hívta fel a figyelmünket. Köszönjük szépen nekik a segítséget!

A Halloween bár eredetileg ősi kelta hagyomány, amelyet régen elsősorban az angolszász országokban ünnepeltek, idén úgy gondoltuk, hogy mi is készítünk világító lámpásokat, amelyek segítségével elűzhetjük az ártó szellemeket. Igazán rémisztő „tökfejek” készültek, amelyeket Adri néni segítségével az aulában állítottunk ki.

A Tárnoki Ebárvaház jótékonysági hétvégét szervezett a „kis védenceik” számára. A gyerekek nagy örömmel vettek részt a programon. A sétáltatás és a jutalom falatok mellett rengeteg simogatást is kaptak a gazdára váró kedvencek. Reméljük, hamarosan minden kutyus igazi szerető otthonra talál.

Az októbert pedig egy rövid délutáni kirándulással fejeztük be. Megnéztük a Kossuth tér nevezetességeit, és idegenvezető segítségével körbenéztünk a parlamentben is. Az ott látható díszlépcsőház, kupolacsarnok, ülésterem és az épület belső díszítése lenyűgözte a diákokat. A Szent korona pedig már ismerős volt számukra, hiszen a történelem órákon már sokat tanultak róla.

Reméljük, hogy a következő hónapokban a tanulás mellett, hasonló érdekes és szórakoztató élményben lesz még részünk.

Madarász Csilla

vissza