Csibetábor 2023

Képek a programról

Kedd

Szerda

Csütörtök

Harmadik alkalommal került megrendezésre az óvodásból kisiskolássá váló diákjaink számára a beiskolázási csibetábor. A kicsinyek három nap délelőttjén kaptak ízelítőt az iskolás lét mindennapjaiból. A foglalkozások segítettek abban, hogy megismerjék iskolánk sajátosságait, illetve találkozhattak az osztályfőnökük mellett azon tanítókkal, iskolai dolgozókkal, akiknek fontos szerepe lesz a tanulók életének lebonyolításában.

Az első napon, miután kiderült ki melyik osztályközösségbe tartozik, illetve megkapták az ajándékaikat (nyaklánc és könyvjelző), a kisdiákok termeikbe vonulva egymással és tanítóikkal ismerkedtek meg. Ezután felkerekedve és bejárva a kisiskola minden zegzugát, megtudták, mi hol található. Pihenésképpen cukorkereső játék következett, majd a nap zárásaként a sóskúti Andreetti iskola bemutatóján ízelítőt kaptak arról, milyen hangszereken tanulhatnak meg játszani, illetve bepillantást nyertek a  grafikai alkotás területére is.

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tanulóinknak biztosítsa a sportolás lehetőségét. Intézményünkben gyermekeink számára két küzdősport (karate, judo), három labdajáték (kézilabda, kosárlabda és labdarúgás), illetve az akrobatikus rock and roll által nyújtott mozgás lehetősége biztosított. A második nap, a szakedzők irányításával, ezen sportok kipróbálására adott lehetőséget.

Az utolsó napon pedig a nagyiskola tornaterme és a kézilabdapálya adott helyszínt arra, hogy a három osztály egy vidám verseny keretében megküzdjön egymással. A zenés tornai bemelegítő után sorversenyek és aszfaltrajzoló verseny keretében mérték össze  erejüket a kicsik. A tábort végül a rókavadászat izgalmas pillanatai zárták.

A csibetáborra a pontot a másnapi tanévnyitó tette fel. A "csibék" a virágkapun átlépve , az önkormányzat által adott ajándékot átvéve, és az avatási fogadalmat kórusban elmondva teljes jogú rákóczis kisdiákká váltak.

Egri Ferenc

Képek a programról

Kedd

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerda

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Csütörtök

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diavetítés

vissza