Szülői összefogás egy tisztább iskoláért

Képek a programról

Egy iskolában a tantermek a tanévkezdés előtt a szülők, a pedagógusok, a tankerület, illetve Tárnok önkormányzata jóvoltából időről, időre kifestésre kerülnek.  Azonban a közös helyiségek, például a zsibongó, a folyosók felújítása évről évre háttérbe szorul.

Szülői kezdeményezésként jött az ötlet, hogyha a kisiskolába járó osztályokból két-három anyuka vagy apuka összefogna, akkor pár nap alatt ezeket a földszinti helyiségeket is rendbe lehetne tenni.

Az ötletből megvalósítás lett, a munka az őszi szünetben lett elvégezve. Az anyagköltséget az Érdi Tankerület, illetve a Tárnoki Iskola Alapítvány állta. Az épület idős volta miatt a felújítás során nagyon sok nem várt probléma adódott, így az eredetileg két naposra tervezett program végül négy napig tartott. Többen voltak olyanok, akik bár eredetileg egy napra ajánlották fel segítségüket, hátra téve otthoni elfoglaltságukat, végül hármat is eltöltöttek a munkálatokkal, hogy az időre meglegyen.

Akiket hálás köszönet illet azért, hogy a kisiskolába járó diákjaink az őszi szünet után egy tisztább épületbe léphetnek: Ferencz Gyula, Muskovics Éva, Németh Zsuzsanna (1. a); Lakatos Melinda, Medgyesi Gergely, Medgyesi Soóky Éva, Molnárné Pugner Klaudia (1. b); Sétáló Diána, Sipos Ádám, (1. c); Haicsig János, Koszta János, Poszmik Géza (2. a), Bálint Gergely, Fejérdy Andrea, Pálfi Ágnes, Rácz Mihályné (3. a); Hajdár Rita, Orosz Norbertné Simon Alexandra, (3. b); Driszkó István, Kánisz Tibor (3. b). Őket még segítette hat diákunk akik szüleik mellett dolgozva sajátították el a festés csínját-binját.

A közös munkának nemcsak az épület belső környezetének megszépülése lett az eredménye.

Az együtt eltöltött idő, a cél érdekében végzett közös erőfeszítés segített abban is, hogy az egyes osztályok szülei megismerjék egymást. A közös beszélgetések során több olyan ötlet is megfogalmazódott, amelyek megvalósítása a jövőre nézve hatékony segítség lehet intézményünknek.    

Egri Ferenc

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza