Víz világnapja – Önts tiszta vizet a pohárba!

Képek a programról

A víz világnapja alkalmából kiemelten foglalkoztunk a víz életünkben betöltött szerepével, a környezetszennyezéssel, a víz útjával.

Ez alkalomból a Tárnoki Iskola Alapítvány támogatásával ellátogattunk tanulóinkkal az Érd és Térsége Vízközmű Kft meghívásából a Duna-parti Vízműtelepre. Interaktív előadás keretében megismerhettük lakóhelyünk térségében az ivóvíz útját, vizeink szennyeződésének veszélyeit. A telepen bemutatták az ehhez használatos berendezéseket, gépeket. Diákjaink hasznos információkat szerezhettek e témában, és kérdéseikre választ kaptak.

Érdekes volt számukra, hogy milyen úton is érkezik otthonunkba a csapon kifolyó víz. Világosabbá vált, hogy mennyire fontos ivóvizeink tisztaságának megőrzése, és hogy ők mit tudnak ezért tenni a mindennapi élet során.

A látogatás végeztével kis ajándékcsomagot kaptunk, melyben érdekes játékok és rejtvények voltak. Reméljük, nemcsak a kirándulás öröméért, hanem a hasznos ismeretekért is szívesen vettek részt tanulóink, és bízunk benne, hogy a jövőben is részünk lesz hasonló tanulmányi kirándulásokban! Ezúton is köszönjük a lehetőséget!

A kirándulás mellett, a víz világnapja alkalmából, tanulóink, mint ahogy tavaly, plakátokat, rajzokat készítettek a témával kapcsolatban.

Illetve idén is működött speciális bárunk. Sikerére jellemző, hogy az óraközi szünetekben folyamatos volt a sorban állás az éltető vízért.

Grnyedicsné Pataki Katalin

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 
 

vissza