Végzős diákjaink – Mi leszel, ha nagy leszel?

Az idei tanév nagyon mozgalmas és izgalmas is egyben az iskolánk végzős diákjai számára. Az első félév nagyon gyorsan elrepült.

A téli pihenés után szinte azonnal készülődni kezdtek az iskolánkban már hagyománnyá vált báli keringőre.

A táncpróbák és bemutató izgalmai után azonban nem volt idő a pihenésre, rögtön kezdetét vette a középiskolai felvételivel kapcsolatos készülődés, tanulás és iskolaválasztás. A középiskola és egy szakma kiválasztása nem is olyan könnyű feladat! Rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Mit szeretnék csinálni, mihez van tehetségem, melyik iskolába fognak felvenni? Megannyi kérdés cikázik egyszerre a gyerekek és a szülők fejében is.

A választások során a sok információ és kérdések közötti eligazodásban nyújtottunk számos alkalommal segítséget. Pályaválasztási teszteket töltöttünk ki, pályaorientációs és motivációs beszélgetéseket tartottunk, megismerkedtünk különböző iskolatípusokkal. A szomszédos település középiskolájából még bemutatót is szerveztünk a végzőseink részére, ahol rengeteg szakmával és lehetőséggel ismerkedtek meg.

Miután megszülettek a tervek, a középiskolákat illetően kezdődött csak el az igazi „verseny”, hiszen felvételit is kellett írni! A központi felvételi megírása az első igazi nagy megmérettetése volt a diákoknak. A tét hatalmas, ugyanis az írásbeli felvételi vizsga eredményétől függ, hogy melyik középiskolába jutnak be a diákok. A vizsga után pedig a márciusi hónapban szóbeli felvételik is zajlanak.

A hónap végén már láthatók lesznek az ideiglenes felvételi eredmények, ami azonban még sokat változhat. A végleges eredményekről május hónapban tájékoztatják majd a diákokat. Addig is nagyon szurkolunk mindenkinek! Váljanak valóra terveitek!

M.Csilla

vissza