Laptopokat kaptak az 5. és 6. évfolyamos tanulóink

Uniós költségvetésből finanszírozott, az iskolai digitális oktatást támogató intézkedéseknek köszönhetően, laptopokat kaptak a tárnoki iskolások.

Az Európai Unió támogatásával, több mint 200 milliárd forint keretösszeggel megvalósuló „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt keretében eddig 193 702 darab oktatási célú, személyes használatba adható laptopot osztottak ki országszerte.

Majdnem minden tanuló használ már digitális eszközöket, így az iskolák teljes mértékben kiaknázzák a digitalizációban rejlő lehetőségeket. Rigó Katalin, a tankerület igazgatóasszonya a Tárnoki Általános Iskolában beszámolt arról, hogy a 2024-ben elindult notebookosztás első fázisában több hordozható Lenovo típusú számítógépet adnak át térítésmentesen a pedagógusoknak.

A második fázisban most is több laptopot kaptak diákok, akiknek a szülei vettek részt a május 16-ai átvételen. Eddig összesen a tárnoki intézmény 149 laptopot kapott.

Elhangzott, hogy később egyéb eszközök, projektorok, és digitális táblák is érkeznek majd az iskola részére.

„Kívánom önöknek, hogy gyermekeik ezzel a korszerű eszközzel még jobb eredményt érjenek el, és még motiváltabbak legyenek” - mondta Rigó Katalin

Tárnoki Tények

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 

vissza