Farsang az iskolában

Képek a rendezvényről

 

ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL….

Az évszázados hagyományokat őrző farsangi mulatság ismerete, a szokások ápolása fontos kisiskolásaink nevelésében. A tél utolsó vidám eseménye a vigasságok végét jelzi. Miután a kiszebábégetéssel a telet is elűzzük, már a tavasz közeledtét ünnepeljük.

Farsangkor a megszokott közös játékok sajnos a járványhelyzet miatt elmaradtak, de osztályszinten így is megkezdődhetett a szokásos mulatság.

Diákjaink vidáman énekelték ezekben a napokban e közismert dalt. Ötletes jelmezekbe bújva, kis versikével készültek a nagy eseményre. A gyerekek már hetekkel korábban lázasan tevékenykedtek, izgatottan súgták meg, hogy ki minek fog öltözni. Látványos és kreatív jelmezeket barkácsoltak otthon, melyet verssel mutattak be társaiknak a feldíszített termekben. A hagyományos tánc, tréfás játékok fokozták a buli hangulatát. Gyerekek vidám kacajától voltak hangosak a tantermek nemcsak a fánkevő versenynél, hanem a székfoglaló táncnál és az ügyességi játékoknál is. Egy diákom azt mondta, hogy „Holnap is legyen farsang!”

Reméljük jövőre is ilyen vidám és változatos jelmezbálban lesz részünk!

Pataki Katalin


Képek a rendezvényről

Diavetítés

Osztályfarsang

 
 


 


 

 

 
 

A 4. a osztály farsangja
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

vissza