Kincskeresés az 1. d osztállyal

2012. október 19-én nagyon érdekes hírre bukkantam a Tárnokhírben: a Benta patak partján és a tárnoki halastó közelében több ezer éves, feltáratlan kincsek vannak elrejtve, de senki sem tudja, hol is lehetnek valójában… Ez remek alkalom volt az 1. d osztály számára, hogy útnak induljunk és közösen fedezzük fel a nagy titkot. A gyönyörű napsütésben utunk során segítségünkre volt 12, alig látható helyre kihelyezett kis piros zászló, ami 1-1 régi térképdarabot rejtett. Ahogy haladtunk az iskolától a Benta partján egészen a tóig, a gyerekek egyre izgatottabban rohantak oda az újabb piros zászlóhoz, remélvén, hogy a térkép minden darabját meglelik, és így végre fény derülhet a nagy titokra…

Meg kell mondanom, a gyerekek tökéletesen teljesítették a feladatot: a tóparthoz érve mind a 12 térképdarab a birtokukban volt, amit percek alatt ügyesen összeállítottak egy nagy térképpé: ezen be volt jelölve az a hely, ahová a kincs el van rejtve: egy nagy doboz, tele csokoládéval… Jó, belátom, talán másra számítottak a gyerekek, de egy halom csokinál semminek sem örültek volna jobban! Azért a mai napig kérdezgetik tőlem, hogy „Ugye, tanár néni, te rejtetted el a térképdarabokat és a csokit!?”

A tónál, legnagyobb szerencsénkre, éppen haltelepítés volt, ami igen érdekes látnivaló volt a gyerekek számára: végignézték, ahogy hatalmas lavórokból öntik a tóba a több száz halat és 1-2 jelentősebb kapásnak is szemtanúi lehettünk.

Első osztálykirándulásunkon velünk tartott Sypossné Marika néni, több lelkes anyuka és apuka, sőt két nagymama is! Ezúton is gratulálunk nekik, hogy gond nélkül sikerült teljesíteniük gyalogszerrel a közel 8 km-es távot! Ahogy mondani szokás, egyikünknek sem kellett aznap este altatót bevenni… Emlékezetes kis nap volt!

A játék ötletéért köszönet Ducsai anyukának az 1. c-ből!

Dr. Horváthné Polyák Dóra

vissza