Budakeszi Vadaspark

2014. október 10-én ebéd után két első osztály szállt fel a buszra és indult el vidáman kirándulni. Az úti cél a környező vadaspark volt, melynek növény-és állatvilága szervesen kapcsolódik az elsős környezetismeret tananyagához.

Első osztályban mindig cél, hogy a hely érdekessége és a motiváltság felkeltése mellett ne legyen túl messze a kirándulás helye, mert az izgatott gyereksereg hamar beleun a várakozásba, hiszen percenként felhangzik az örök kérdés: Soká érünk oda? Nem volt ez most sem másképp.

Az idő rendkívül kegyes volt hozzánk, és az ősz is az egyik legszebb arcát mutatta nekünk ezen a verőfényes napon. Az idilli környezet ellenére mégis inkább az állatok aratták a nagyobb sikert, azok közül is a kisebb testűek, mint a mókus, a sün vagy az üregi nyúl.

A vadaspark elkerített területén állatsimogató is működik, ahol etetni lehet a megszelídített vadakat, s ez mindig nagyon népszerű program a gyerekek körében. A tiszteletet parancsoló barna medvék és farkasok láttán azonban az is szóba került, hogy a békés természet olykor veszélyeket is rejt magában. A délutáni program alatt kellőképp elfáradtak a gyerekek és pihenéskor előkerült a hátizsákokból a finom „hazai” is. Hazafelé vidáman osztották meg egymással élményeiket, a fáradtság legkisebb jele nélkül „csivitelték” végig az utat.

1. b és 1. c osztályfőnökei

vissza