A 4. b búcsúkirándulása

Már harmadik óta terveztük ezt a két napot, amit együtt töltöttünk.

A célállomás Székesfehérvár, gyönyörű történelmi városunk.

A város múltja, sokszínűsége segítette azt a gyűjtő munkát, amit már az utazás előtt hetekkel elkezdtünk. Rengeteg információt, képet, tudnivalót sikerült tablóra helyeznünk.

A csodálatos nyári időjárás minden programunknak kedvezett. Az első napra- a tanulmányi munkához kapcsolódó- múzeumlátogatásokat tűztük ki célul.

Az Ybl gyűjtemény, a Deák Dénes Városi Képtár és a Hetedhét Játékmúzeum gazdag kínálatával szélesítette ismereteinket. A számos látnivaló közül nem tudtuk kiválasztani a legszebbet, a legérdekesebbet. Habár, ha mégis választani kellene, valószínűleg a Játékmúzeum interaktív része vinné el a pálmát!

A vacsorát egy étterem kerthelyiségében fogyasztottuk el. A menü nem volt váratlan, mivel ezt mindenki még itthonról választotta ki. Az adagok viszont annál inkább meglepődést váltottak ki, mert sokan csak a felével tudtak megbirkózni.

„-Na, -gondoltuk- ma már meg sem tudunk mozdulni!”

Mégis a lefekvés helyett a sportolásra szavaztunk. Késő éjjelig pihentük a napot nyitott szemmel, diskurálva.

Többen a kakasokkal ébredtünk, de a zenés reggeli torna nem fogott ki rajtunk.

Hanem, az a jó hosszú séta, amíg a történelmi Koronás Parkba értünk, egy kissé lefárasztotta a csapatot. A sok érdekes, egyedi játék hamar megvigasztalt mindenkit. A városnéző kocsin pedig igazán élveztük, hogy lábunk előtt hevertek a nevezetes épületek.

A tóparti tisztáson vicces csapatépítő feladatok vártak ránk.

Mindenki szeretett volna maradni még egy napot, de sajnos nem lehetett, így be kellett érnünk a McDonald’s-ban kapott menüvel, fagyival, jégkásával…

Emelkedett hangulatban utaztunk vissza, sokunknak volt valami poén a tarsolyában, így a vonaton csak nevettünk és nevettünk.

Az elkövetkező napokban fogalmazásokban elevenítettük fel azt a sok-sok pozitív élményt, amit kaptunk ettől a két naptól. Örömteli jókedvünk csak fokozódott, amikor megnézhettük a közel 200 képet, amik rólunk készültek.

Az élményteli napokat közösen őrizzük Giza nénivel és Renátával!

 A 4.b osztály

 

vissza