Így kirándulunk mi, a 3. a

Ebben a tanévben is lehetőségünk volt két napra tanulmányi kirándulást szervezni. Igyekeztünk gyermekeink részére élménydús, új ismereteket is nyújtó, ám mégis önfeledt játékra és kikapcsolódásra alkalmas programokat szervezni. Idén a választásunk Agárdra és Székesfehérvárra esett.

Bár az első nap, a néphagyomány szerint, egy 40 napos eső kezdetét jelentő Medárdra esett, az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk. Ragyogó napsütésben indultunk reggel a vasútállomásra. A gyerekek nagyon izgultak, annak ellenére, hogy a napi programmal már előzetesen megismertettük őket. Az agárdi parkerdei játszótérre tett sétánk után a kikötőben található Akváriumházba látogattunk. Itt egy rendkívül érdekes előadást hallgattunk meg a Velencei-tó növény- és állatvilágáról. Minden felmerülő kérdésünkre választ kaptunk. Ezután egy sétahajózáson vettünk részt, ahol a gyerekek igyekeztek minden előzetesen hallott vízi élőlényt beazonosítani az út során. A jó hangulatot a hajóskapitány ajánlata tudta még fokozni: aki akarta, kormányozhatta a hajót. Mindenki alig várta, hogy sorra kerüljön! Felejthetetlen élmény volt!

Másnap reggel új élményekre várva, kíváncsisággal teli szálltunk fel a székesfehérvári vonatra. Az állomás közelében már várt az idegenvezetőnk, aki egy interaktív városnézés keretében ismertette velünk a királyok városának történelmét. Az egyórás „útlevél a múltba”, remek lehetőség volt a történelmi belváros megismerésére. Ezután a Hetedhét játékmúzeumban nagyszüleink, dédszüleink játékaival ismerkedhettünk, játszhattunk. Programjaink a Koronás Parkban folytatódtak, ahol játékmesterek irányításával a gyerekeknek lovagi hétpróbát kellett tenniük. A nap záró részében középkori tábla- és kártyajátékokkal ismerkedhettünk a Középkori Kaszinóban. Ez a program is elérte célját. A gyerekek egyedi és rendkívül változatos játékokkal, a modern technika vívmányait is alkalmazva, ismerhették meg az egykori koronázó város történelmét, mindennapi életét. Megtapasztalhatták, hogyan éltek, mivel játszottak a lovagok korában a nebulók.

A vonatindulásig, mindenki legnagyobb örömére, egy jégkrém elmajszolása még belefért az időbe!

A vonatra fáradtan, de nagy élményekkel telve szállt fel mindenki. Többen már a következő évi kirándulást tervezgették.

Összegezve: Ezen a két napon mindenki nagyon jól érezte magát! Jó volt együtt lenni más környezetben, más helyzetekben.

Köszönet érte a szülőknek, hogy minden tekintetben támogattak bennünket!

 Bóni Cecília

vissza