MESE-TÁRSASJÁTÉK-MÚZEUM

Mese, társasjáték mindez egy múzeumban, nagyon izgatottan várták a 2.a és 2.b osztályos kisgyerekek, hogy milyen meglepetésben lesz részük e titokzatos helyen.

A választható programok közül számunkra az Óriástársasjáték ígérkezett a legizgalmasabbnak. A teremnyi társasjáték mezőin való lépegetéshez az osztályt három csapatra osztotta a múzeumpedagógus. A tanulóknak szükségük volt a népmesékkel kapcsolatos általános ismereteikre, de konkrét szereplők jellemzőinek, tulajdonságaiknak felelevenítésére is. Minden gyermek kapott tennivalót, feladatot. Komoly csapatmunkára volt szükség egy-egy feladvány, találós kérdés megfejtéséhez. Ügyesen oldották meg a rejtvényeket. Figyelniük kellett a lábuk alá, a mezőkre is, hiszen a rajtuk lévő ábrák mind-mind fontos jelentéssel bírtak. A hatalmas dobókockával való dobásoknál kiderült, a szerencse bizony forgandó!

A játék végeztével a győztesek megtapsolták a másik két csapatot, akik nélkül nem győzhettek volna, majd mindannyian magukra ölthették a meseszereplők jelmezeit a hatalmas tükör előtt. A kerek erdő ágas-bogas rejtekeiben indulhattak felfedezőútra, kipróbálhatták, hogyan esik az üldögélés az aranyozott bíborbársony trónuson jogarral a kezükben. A szellemi vetélkedő ellensúlyozásaképp a Gellérthegy felújított csúszdaparkjában mozogták ki magukat a gyerekek. Nagyon jól sikerült a délután, azóta sokan a szüleikkel újra ellátogattak a gellérthegyi játszótérre és a Mesemúzeumba is.

Rihóné Markó Katalin

 

.


 

vissza