Igazgatói fogadás egy kicsit másképp

Képek a kirándulásról

Iskolánk mintegy 5 évvel ezelőtt hozta létre „Igazgatói fogadás” elnevezésű rendezvényét amelynek célja, hogy egy közös ünnepléssel méltassa azon tanulók teljesítményét, akik a különböző versenyeken kimagasló eredményeket elérve hozzájárultak intézményünk elismertségének növeléséhez.

Az ünneplés idén sem maradt el, azonban ez eltért az eddig megszokottól. A Tárnoki Iskola Alapítvány az iskolavezetéssel egyeztetve úgy határozott, hogy egy közös kirándulást szervez az érdekelt tanulóknak, aminek teljes költségét fedezi.

A 37 jutalmazott június 18-án vehetett részt ezen a programon, ahol a budaörsi Fusion Parkban található „A jövő technológiái” kiállítást tekinthették meg a gyerekek. Ezen többek között megismerkedhettek az alternatív energiaforrások lehetőségeivel, a 3D nyomtatás kivitelezésével, az elektromos autókkal, a robottechnológia alkalmazásaival.

A legnagyobb élmény azonban a különböző eszközök kipróbálása jelentette. Ilyen volt a segway-en, illetve a kétkerekű autón való „száguldozás”, vagy a különböző szimulátor gépek által nyújtott élmények, ahol a számtalan lehetőség között például hullámvasutazhattak, tengeralattjárón utazhattak az arra vállalkozók. Mindemellett VR szemüveg segítségével megtapasztalhatták a legmodernebb kinect térhatású élményét is. De lehetőség volt dron irányításra, illetve játszhattak teqballt is, ami a foci és a ping-pong egyfajta ötvözete. Tanulóink egy különleges informatika órán is részt vehettek, ahol saját maguk kipróbálhatták milyen is egy legorobot programozása, tablettel való irányítása.

A Tárnoki Iskola Alapítvány célja, hogy ezzel a kirándulással egy új hagyomány teremtődjön iskolánkban, azaz minden év végén, anyagi lehetőségeihez mérten akár bővítve a jutalmazottak körét, tartalmas és szórakoztató programot valósítson meg azon gyermekek részére, akiknek tanulmányi, sport és művészeti eredményeire büszkék lehetünk.

Egri Ferenc

Képek a kirándulásról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza