Pályaválasztási nap

December közepén iskolánk hatodikos osztályai a Bonbonetti Choco Kft. budapesti üzemében jártak pályaválasztási nap keretében.

Tanítás után vonatra szálltunk, majd villamossal megközelítettük a Vágóhíd utcai csoki gyártó üzemet. Bent Kármen néni fogadott bennünket, aki végigkísért minket a látogatáson. Először egy képzeletbeli hajóra szálltunk fel, amivel elutaztunk a csokoládé alapjául szolgáló kakaóbab hazájába. Útközben a csoki gyártási technológiájáról láttunk egy filmet. Kiszállás után megnéztünk kakaóbab fákat, a különböző terméseiket, illetve azt, hogyan hasznosították régen és ma a kakaóbabot. Jó volt, hogy sok tárgyat meg lehetett érinteni, ki lehetett próbálni. (pl. A kakaóvaj krémtől finom illata lett a bőrünknek.) Az elméleti bemutató után két emelettel feljebb mentünk, fertőtlenítettük magunkat, védőruhát vettünk és bementünk a gyártósorhoz. Látogatásunkkor éppen Tibi táblás csokit és konyakmeggyet készítettek a gépsorok. Kármen néni mesélt nekünk az üzemben folyó munkáról, majd megkérdezte, ki szeretne közülünk csoki gyárban dolgozni. Néhány jelentkező akadt erre a finomnak tűnő munkára. A látogatás végén ajándékot is kaptunk az üzemtől: egy pohár francia drazsét majszolhattunk el addig, amíg levettük a védőruháinkat, majd a kijáratnál mindenki kapott még egy édességekkel teli szatyrot is.

A napunk azonban még nem ért véget. A gyárlátogatás után átmentünk a Kossuth térre, ahol körbejártuk az Országházat, majd megnéztük az ország karácsonyfáját is. Késő délután élményekkel tele érkeztünk haza Tárnokra.

6.a és b osztály

 


Beöltözve
 


A karácsonyfa előtt

vissza