Állati jó nap

Az állatok világnapja alkalmából

Bár vidéken élünk, egyre kevesebbet találkoznak gyermekeink háziállatokkal, kakasszóra ébredni pedig már csak a szülők emlékeiben sejlik fel réges-régről…

Október 4. az állatok világnapja, ezen alkalomból látogatott el 2020. október 2-án, péntek délelőtt Pataki Katalin tanító néni szervezésében a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola 3. c és 4. s osztálya Dobos Erika néni portájára állatsimogatásra, kecskefejésre.

Nem mentünk üres kézzel, otthonról hozott friss zöldségek, gyümölcsök kerültek elő a hátizsákokból, hogy ezekkel kedveskedjünk a háziállatoknak. Főként a kecskék és a nyuszi fogadták nagy lelkesedéssel a finomságokat. Miután alaposan jóllakattuk őket, nem mindennapi látványban volt részünk: megnézhettük, sőt kipróbálhattuk a kecskefejést!

Erika néni még arra is gondolt, hogy egy kecskés népi játékot megtanítson nekünk, majd következett egy felejthetetlen ételkóstolás a házi készítésű finomságokból: a krémsajtból, a krémtúróból és a frissen füstölt parenyicasajtból.

Extra dózist kaptunk a környezettudatosságból, az állatszeretetből, egy élhetőbb és természetesebb világ fenntarthatóságából ezen a délelőttön – valljuk meg, erre a mai gyerekeknek (és felnőtteknek) igen nagy szüksége van. Stílusosan egy ide illő csatakiáltással búcsúztunk, és köszöntük meg Erika néni vendégszeretetét, figyelmességét: „Krumpli – héja, szilva – magja, szőlő – leve… temperamentum, ollé!!!” – így visszhangzott tőlünk a környék, majd a csodaszép, őszi tárnoki patakparton visszasétáltunk a suliba

Dr. Gyetvainé Gerlai Krisztina tanító néni

 


 


 

 

vissza