Omnibusz, állatsimogatás és egy négylábú Csipesz
avagy a 3. c a Dinnyési Parasztudvarba kirándult

Képek a kirándulásról

Közeli, szabadtéri és érdekes kirándulóhelyet kerestünk, amely a harmadikos tananyaghoz is kapcsolódik – huhh, ez aztán a kihívás egy tanítónak! Választásunk végül a Dinnyési Parasztudvarra esett, nem hiába!

2021. június 4-én Tárnokról a rövid utat vonattal tettük meg Dinnyésig, ahol traktor vontatta omnibusszal vártak bennünket a parasztudvar üzemeltetői. A nem mindennapi utazás után megismerhettük a dinnyési Várkert tőszomszédságában lévő parasztudvar lakóit: lovakat, csacsikat, szarvasmarhákat, sertéseket… simogathattunk nyuszikat, kecskéket, etethettünk baromfikat. Mindez óriási élményt adott városi környezetben növekvő diákjainknak. Nem beszélve Csipeszről, a tacsi-puli keverék kutyusról, aki vidám csaholással állandóan a nyomunkban loholt, ha kellett, ő volt a sereghajtó. Volt még részünk lovaglásban, szalmababa-készítésben, kincskeresésben, valamint megismerhettük a 100 éves géppark munkagépeit is – így nyerve némi rálátást arra, hogy mivel dolgoztak elődeink a mezőgazdaságban.

A tudás interaktív élmények segítségével épült be, erősítve a már tankönyvből megtanult környezetismereti tananyagot.

A visszaúton, kellemes fáradtság vett erőt a gyerekeken.

A Dinnyési Parasztudvar magánszemélyeknek is látogatható, kisgyermekes családoknak, gyermekcsoportoknak pénztárcabarát módon kínál maradandó élményt.

Dr. Gyetvainé Gerlai Krisztina

Képek a kirándulásról

Diavetítés

 
 


 

 

 

vissza