Színházban jártunk

Az év első hetében, január 7-én a Lázár Ervin Program keretében lehetőséget kaptunk, hogy elmehessünk a Pesti Magyar Színházba a Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola 3. évfolyamával. A választásunk Szabó Magda - Tündér Lala című előadására esett, ami ennek a korosztálynak igazi élménynek ígérkezett.

Külön busszal utaztunk a városon keresztül. Budapest, a Budai vár, a Duna két partja, a Halászbástya mind nagyon tetszett a gyerekeknek.

Az előadás végig izgalomban tartotta a kis nézőket. A jelmezek színesek, szimbolikusak voltak. A főszereplő Lala volt, aki Tündérország királynőjének a gyermeke. Igazi kis bajkeverő, de hatalmas ember szívével és kedvességével mindenkinek hamar a kedvencévé vált. Fontos küldetésének tartotta, hogy a tündérek és az emberek barátokká váljanak. Elsősorban az elfogadásra tanította a gyerekeket. Írisz királynő csodálatos jelmeze főleg a kislányokat varázsolta el. Gigi, az egyszarvú sokszor megnevettette a közönséget, emellett felhívta a figyelmet az igazmondás fontosságára. Láthattunk még óriást, törpét, manót és vízilényt, akik mind Lalát segítették Amalfi kapitánnyal karöltve, növekedése során. Szembe szálltak Aterpater varázsló fondorlatos tervével, aki magának akarta Tündérország királyságát és Írisz királynő kezét. Természetesen a darab végén győzedelmeskedett a jó. A nézőtéren ülő gyerekeket a színészek végig bevonták az előadásba. Lejöttek közéjük, és megszólaltatták őket.

A színpadi díszlet óriási oszlopokból, szalagokból állt. Színes fényeffektusokkal, hangos dallamos zenével, hangszerekkel még látványosabbá tették az előadást.

Nekünk, a gyerekeket kísérő felnőtteknek ez a mű gyermekkorunk egyik kedvence volt. Érdekes volt így, sok év után újra látni ezt a történetet.

Hosszú idő után először vehettünk részt ilyen programon. Biztos vagyok benne, hogy mind a gyerekeknek, mind a felnőtt kísérőknek felejthetetlen élményt jelentett ez az előadás.

Kovácsné Károly Katalin tanító

vissza