Alapítványi jutalomkirándulás

Képek a kirándulásról

Június 7-én, kedden zajlott le a hagyományos alapítványi jutalomkirándulás. Ezen iskolánk azon tanulói vehetnek részt, akik évközi tanulmányi és közösségi munkájukkal, versenyeredményeikkel példamutató tevékenységet folytattak. Idén a nevelőtestület javaslata alapján a 2. évfolyamtól a 8.-ig 70 tanuló érdemelte ki a programon való részvételt.

A gyerekek az Etele Plázában található robotika kiállítást látogatták meg. Itt megismerhették a robotika történeti fejlődését, a különböző korokban milyen céllal próbáltak emberi tevékenységet kiváltó eszközöket készíteni. Bőséges tájékoztatót kaptak arról, hol és hogyan hasznosítják ma az ipari termelésben a robotkarokat (pl.: gyártósorok), a szolgáltatásokban a mesterséges intelligenciával rendelkező humanoid robotokat (pl.: repülőterek, éttermek).

A valóságban megtalálható robotok mellett a kiállításon jelen voltak a különböző fantasztikus filmekből ismertek is, mint például a Star Wars és a Transformers hősei. A gyermekek legnagyobb kedvence azonban a robotkutya volt, aki modern zenére egy fergeteges táncbemutatót tartott számukra.

Tanulóink három terepasztalon  minirobotok segítségével  ki is próbálhatták milyen ezeknek a vezérlése.

Reméljük, hogy a kirándulás minden résztvevő számára hasznos és maradandó élmény volt.

Egri Ferenc

Képek a kirándulásról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 
 

 

vissza