Álmok Álmodói 20 kiállítás

Egy különleges kiállításra szeretném felhívni a Tárnoki Tények olvasóinak figyelmét, amely Budapesten, a Millenáris területén található.

Mitől is különleges ez a kiállítás?

Különleges a témájában. Mint ahogy a neve is jelzi, a  20 évvel ezelőtti kiállítás szelleméhez igazodva, megismerhetjük azon magyar feltalálókat, tudósokat és felfedezőket, akiknek jelentős a világformáló tevékenységük.

Különleges a téma feldolgozásában. Az egyes személyek munkáit 7 témakörbe csoportosítva ismerhetjük meg. Kettőt említve: Mobilitás, Orvostudomány. Mivel vannak olyan személyek, akik több területen is alkottak, így egy-egy névvel többször is találkozhatunk a tárlat bejárása során.

Különleges a méretében. Egy pár adatot említve. A tárlat 600 személy munkásságát ismerteti. Ha rendesen végigkövetjük a bemutatott anyagot, ezt 1,5 km-es úton tehetjük meg. Létrehozásában 70 cég, szervezet vett részt. Többek között 2500 fotó, összességében 6,5 órás videoanyag segíti a szemléltetést. Így attól függően, mennyire akarunk a bemutattakban elmerülni, az pár órás elfoglaltságtól akár több napig terjedhet.

Különleges hazánk általános iskolás tanulóinak is, hiszen a tanévzáró után az év végi bizonyítvánnyal együtt a Millenáris ajándékaként mindegyikük egy kiállításra szóló belépőjegyet is hazavitt magával.

Különleges iskolánk szempontjából is, hiszen egyik szervezője az itt lezajlott Kárpát-medencei verseny végső döntőjének.

A kiállítás január végéig van nyitva. Ne hagyják ki! Véleményem szerint mindenkinek látnia kell!

 

Részletesebb tájékoztató elérhető a https://aa2.millenaris.hu/ internetes felületen, illetve kérdéseiket, észrevételeiket az info@millenaris.hu címre írhatják.

Egri Ferenc

vissza