Őszi kerékpártúra

Képek a kirándulásról

2022.10.27- én a II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola szervezésében idén először került sor egy hagyományteremtő célzatú kerékpártúrára, amely Tárnok és környékét volt hivatott bejárni, felfedezni. A többi többé-kevésbé teremsport mellett ez a tevékenység, mivel nemcsak sporteszköz, hanem közlekedési forma is, fontos a fiatalokkal való megszerettetése, illetve a környék megismertetése, bejárhatóságának bemutatása is.

Az eseményen közel 30 lelkes diák, egy felnőtt, és pedagógusok vettek részt az idén kivételesen kellemes őszi időben, amelyet a makacs köd próbált csak beárnyalni, de ami a túrázók kedvéért végül azért csak elillant, így meleg napsütésben vághatott neki a leküzdendő 14 km-es távnak a kis csapat.

A terep és a domborzati viszonyok széleskörű megjelenési formái nehezítették, valamint tették élvezetessé a túrát (komoly lejtőkkel és emelkedőkkel is tarkítva), úgy, mint a Benta patak melletti hosszú füves út, vagy a Tárnoki kőfejtőt körülölelő erdő és annak teljes őszi színekben pompázó ösvényei, egészen a Fundoklia völgyig bezárólag.

A táv végére mindenki kellőképpen elfáradt, tett hozzá sokat a fizikai fejlődéséhez és egészsége megőrzéséhez, valamint nem utolsó sorban kerékpározni tudásához, mely a mai egyre inkább környezettudatos közlekedés irányába tendáló világban egy nagyon fontos szempont.

Gyulai Gábor

Képek a kirándulásról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

vissza