II. Tárnok bringatúra

Képek a kirándulásról

2023. 04. 20-án a tanév során másodjára került sor a Tárnok környéki kerékpártúrára, amely ezúttal a nagyközségből indulva Martonvásárt célozta meg, majd ugyanazon az útvonalon tért is vissza, mely végig a vasút déli oldalán haladt forgalomtól nagyrészt elzártan. Az elmúlt hetek hűvösebb, csapadékosabb időjárása után szerencsére a napsütés és a tavaszi jó idő határozta meg a napot, hozzájárulva a kellemes sportoláshoz.

Az eseményen több mint 30 lelkes diák és 4 pedagógus kísérő vett részt, a 4-8. évfolyamig bezárólag, és próbálta teljesíteni az összesen 20 km-es távot.

A terep változatos volt. Csapatunk aszfalton indulva hagyta el Tárnokot, majd hamarosan döngölt füves, illetve földútra ért, amelyet mezőgazdasági gépek nyomvályúja tett technikássá. Ezen túlmenően pedig kisebb emelkedők is fárasztották a résztvevőket. Azonban a gyönyörű, éledező táj kárpótolta a résztvevőket a küzdelmekért.

Martonvásárra beérve kiépített kerékpárúton közelítettük meg a Brunszvik-kastélyt, ahová megérkezve a nagyon szép kastélykertben pihentettük meg a fáradó végtagokat, illetve töltöttük fel testünket étellel, itallal, hogy aztán fordulhassunk a visszafelé vezető útra.

Odafelé még óvatosan, ismerkedve az útvonallal, visszafelé már bátrabban és gyorsabban is teljesítették a résztvevők a távot, így kellőképpen elfáradva érkeztünk meg az iskolánkhoz.

Gyulai Gábor

Képek a kirándulásról

Diavetítés

 
 


 


 

 

 
   

 

 

vissza