Kerékpártúra a Velencei-tó körül

Képek a kirándulásról

A vakáció első hetében június 23-án került sor a tanév utolsó iskolai szervezésű sporteseményére, mely a Velencei-tó körbe kerékpározása keretében valósult meg.

A szünidő kezdete, illetve a tikkasztó 34 fokos meleg sem szegte kedvét a résztvevő diákoknak és felnőtt kísérőiknek, hogy leküzdjék a végig biztonságos környezetben kerékpárúton haladó 30 km-es távot. Start/cél állomásunk Velence volt, ahonnan ezúttal az óramutató járásával megegyezően kezdtük el gyűjteni a kilométereket a reggeli órákban. A tó jobb kéz felől szinte mindvégig kísért bennünket, bármelyik részén is járva gyönyörű látványt nyújtva.

Több nevezetesség pihenő állomásként szolgált a túránk során, (úgy, mint a Sarvajc-kereszt és kilátó, pákozdi Miskahuszár, vagy a szintén helyi Pagony Arborétum) ahol árnyékot is keresve, a folyadék és szénhidrát raktárakat feltöltve, folytattuk mindig az utunkat tovább az egyre melegedő időben.

Ki-ki életkorának és edzettségének megfelelően kevésbé, vagy kicsit jobban elfáradva pihenhetett meg Velencére visszaérkezve, ahol pedig egy életmentő fagyi elfogyasztásával hűtöttük le a szervezetünket, illetve beszéltük ki a túra eseményeit, és hangolódtunk a nyári szünetre.

Gyulai Gábor

Képek a kirándulásról

Diavetítés

 
 


 


 
 

 

vissza