Planet Budapest 2023

Képek a programról

A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját feldolgozó kiállítás volt, így mi sem természetesebb, hogy iskolánk ökoiskola lévén ellátogatott rá.

Hatodikos és hetedikes tanulóink a Heroes of the Future élményprogramon vettek részt, amelynek keretében időutazást tettek 2070-be. A különleges látványvilágú környezetben, saját maguk is megtapasztalva, szembesültek azzal, hogy sokak nemtörődő, környezetpusztító magatartása, illetve a Föld erőforrásainak végletekig való kihasználása milyen embertelen környezetet hoz létre az alig fél évszázadnyira lévő jövőben. Például részt vettek bolygónk elsivatagosodott környezetében csak maszkban létezni tudó utódaink sziszifuszi erőfeszítésében, hogy ételük és vizük legyen. Megismerték azt is, hogy az internet látszólag ártalmatlan virtuális világa a tömegek használata által milyen káros tud lenni a valós környezetre.

A program végén azt is érzékelték, hogy bár az egyes emberek ökotudatos magatartása, úgy érezzük, nem sokat jelent, de ha azt sokan együttesen végzik, az Földünk megmentőjévé válik. Különböző fogadalmakat téve láthatták, hogyan válik valóra ez.

A napnak azonban ezzel nem volt vége. Kipróbálhatták, milyen lesz a jövő városában a közlekedés, ha csak elektromos eszközöket használunk.

Reméljük, az egyedülálló program sokban hozzájárult az azon részt vevő tanulók környezettudatos gondolkodásához, viselkedéséhez.

Bielik Adrienn

Képek a programról

Diavetítés

 
 


 


 
 

vissza