Matematika siker Kápolnásnyéken

Egy pedagógus számára legnagyobb öröm, ha tanítványainak sikeréről számolhat be.

Idén harmadik alkalommal vettünk részt a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium által meghirdetett körzeti matematika versenyen. Ezt az iskola a „Névadónk hava” rendezvénysorozat részeként szervezi a környező településekből érkező gyermekek számára.

Az egyes évfolyamokon benevezett tanulóink közül Somogyi Réka 5. c osztályos tanulónk kiemelkedő eredményt ért el. Iskolánk számára megszerezte az első helyezést! Ilyen teljesítmény Tárnokon utoljára két évvel ezelőtt született: Czeilinger Balázs, akkor 7. osztályos tanulónk érte el ugyanezt az eredményt.

Az oklevelet és a díjat Réka ünnepélyes keretek között, a rendezvénysorozat zárásaként szervezett gálaműsor után vehette át az iskola igazgatójától, Bencze Pétertől.

Ez az eredmény nem született volna meg Halkovics Ildikó alsós tanítónő munkája nélkül, aki négy éven át igazgatta Réka matematikai fejlődését. Köszönjük neki.

Gratulálunk Rékának, és reméljük, még sok sikert fog elérni örömet és büszkeséget okozva szüleinek, iskolájának és természetesen saját magának.

Egri Ferenc