Az alsó tagozat I. féléves versenyei

Az alsós munkaközösség hagyományos versenyeket hirdetett meg a kisiskolások számára.

Elsőként a „Szépírás” versenyre készülhettek diákjaink. Az évfolyamonkénti versenyeken azok a tanulók vehettek részt, akik osztályukban kiemelkedő eredményt értek el. Szépen, helyesen írni magyarul, ez ma is példaértékű, ezért ki is állítottuk helyezett tanulóink munkáit.

 

Szépírás:

II. évfolyam:

I. Poszmik Zsuzsanna

II. Varga Nóra

III. Ott Rebeka

III. évfolyam:

I. Boros Bianka

II. Heffner Fanni

III. Bánki Bettina

IV. évfolyam:

I. Filimon Beatrix Kármen

II. Móra Kristóf

III. Szokolai Réka

Ezután következett a matematika verseny, amin az osztályok legjobb „matekosai” mérték össze tudásukat. Az összevetett eredmények, a szerzett tapasztalatok mindig tanulságosak. A feladatsorokon a kötelező tananyagon kívül játékos, gondolkodtató, logikai képességeket fejlesztő problémákkal birkózhattak meg a gyerekek.

 

Matematika:

II. évfolyam

I. Juhász László, Kurtos András

II. Balázs Bálint, Poszmik Zsuzsanna

III. Balog Benjamin

III. évfolyam

I. Gergely Mátyás

II. Geri Tamás, Radnai Réka

III. Monori Csaba

IV. évfolyam

I. Csoma Bálint

II. Fodor Regina

III. Mrena Richárd

Minden tanévben – a folyamatos fejlődést mérve – egymással versenyeznek negyedikes diákjaink matematikából fejszámolás és számítástechnika területén. A nagyon népszerű, kedvelt versenyeket felsős kollegáink bonyolítják le. Ezzel is lehetőség nyílik az új tanár-diák kapcsolat kialakítására.

Számítógép-ismereti verseny (IV. évfolyam)

I. Csató Ferenc

II. Lukács Dóra

III. Csoma Bálint

 

Fejszámoló verseny ( IV. évfolyam)

I. Szigeti Ármin

II. Csoma Bálint

III. Móra Kristóf

Az első időszak végén került sor az osztályok közötti magatartás- és tisztasági verseny eredményhirdetésére. Több osztály között alakult ki holtverseny, így a „Legjobb osztály” és a „Legjobb közösségű osztály” kupa kiosztása még várat magára.

Házi versenyeink mellett városi és területi megmérettetéseken is részt vettünk (Bolyai-verseny). Az érdi Széchenyi István Általános Iskola rajzpályázatának oklevelese: Szokolai Réka.

A napokban is zajlanak selejtezők a kreatív hagyományőrzés – versillusztráció (1-2. évfolyam), versírás (3-4. évfolyam) – témakörökben. A körzeti mesemondó versenyre magyar népmese és népmonda műfajokban készülünk.

Ezúton is buzdítok minden kisdiákot a lelkiismeretes felkészülésre és bátor szereplésre!

Hertelendiné Mészáros Gizella

vissza