Közlekedési verseny Százhalombattán 

Egyik nap az iskolában szólt János bácsi, a felsősök tornatanára, hogy az évfolyamból engem választott ki, így 4 társammal együtt június elején elmehettünk a Százhalombattán megrendezésre kerülő közlekedési versenyre. Kicsit késésben voltunk, de mikor odaértünk, a résztvevők még csak gyülekeztek. Összesen 7 iskola képviseltette magát, mindenhonnan 5-5 gyerek (harmadiktól hetedik osztályosig) indult a megmérettetésen.

Egy gokart pályán sorakoztattak fel bennünket, majd csapatonként megkaptuk a „menetleveleinket” és a feladatokat.

Ekkorra már mindenki izgalommal telve várta, mi is következik. Összesen 10 feladatot kellett teljesítenie minden iskola csapatának. Volt, amihez az ügyességünkre és gyorsaságunkra, más esetben a memóriánkra vagy éppen a tudásunkra volt szükség. Először gokart gumival kellett tekebábukat döntögetni. Szerencsére csapattársam, Norbi ebben igen ügyesnek bizonyult, így csapatunknak jól kezdődött a verseny. Ezután Forma 1-gyel kapcsolatos kérdések következtek, majd egy Mini Cooper alkatrészeit kellett felismerni. Utóbbi két feladat kemény diónak bizonyult, így bizony nagyon megörültünk, amikor a 4. feladatként szimulátoron játszhattunk. Ebben a játékban sikerült is megszereznünk a vezetést! Utána egy biciklis akadálypályát kellett időre teljesíteni. Pihenésképpen aztán moziztunk egyet, majd a látott filmről egy feladatlapot töltöttünk ki. Ezután KRESZ teszt, majd puzzle és memóriajáték következett.

Utóbbi azért adott okot nagy érdeklődésre, mert érintőképernyős laptopot használhattunk a feladat során.

Bizony ekkorra már mindenki elfáradt mind testileg, mind szellemileg. Ennek ellenére mindenki új erőre kapott, amikor megtudtuk, mi az utolsó feladat: gokartozás, halleluja!

Igen tartalmas és izgalmas nap volt, örülök, hogy én is a részese lehettem. Ráadásul nem üres kézzel tértem haza, hiszen mindenki ajándékcsomagot kapott. Volt benne könyv, puzzle és társasjáték a közlekedési szabályokról.

Így ha valaki aktívan használja őket, jövőre még nagyobb tudással vehet majd részt a versenyen.

 

Szegfű Benedek, 3. b

vissza