Matematika siker

Idén is beneveztük legtehetségesebb növendékeinket a Bolyai János Általános Iskola által meghirdetett körzeti matematika versenyre.

Az ez évi részvételünk azonban eltért az eddigiektől. Ennek oka, hogy szeptembertől bevezetésre került az ötödik osztályokban az emelt szintű matematikaoktatás. Az így tanuló csoportba a negyedikes érdemjegyek, illetve felvételi írása alapján lehetett bejutni. Az innen indított diákjaink ezért külön kategóriában versenyeztek, összemérhették például tudásukat a Bolyai iskola matematika tagozatosainak legjobbjaival.

Várakozva tekintettünk az eredményhirdetés elé. Vajon versenyzőink hogy állják meg a helyüket ebben az erős mezőnyben? Elmondhatjuk, nem okoztak csalódást. Sőt! Egyikük Vida Attila az emelt szintű matematikaverseny II. helyezettjének kiállított oklevél birtokosa lett! Gratulálunk neki, és köszönjük a helytállását.

Köszönet illeti Sulai Gáborné tanítónőt is, aki az alsó tagozatos képzés során olyan tudásbeli alapot teremtett, amire jól lehet építeni a felső tagozatos munkában. Reméljük, hogy tagozatos tanulóink az elkövetkező időben hasonlóan szép eredményekkel fognak bennünket megörvendeztetni.

Matematika mk.

 

vissza