Egyszer volt, hol nem volt…

Február 13-án az alsó tagozatos kisdiákok Meseország kapuit nyitották ki a hallgatóság előtt. Az apropót az Érdligeti Általános Iskola által immár hagyományosan meghirdetett körzeti verseny adta.

A megmérettetést iskolánk alsó tagozatán a versenykiírásnak megfelelően, korcsoportonként az 1-2. és a 3-4. osztályosok számára rendezett házi verseny előzte meg. Nagy örömünkre sok tanítványunk készült fel, tanult meg egy-egy számára kedves magyar népmesét. Segítségükre voltak a szülők, nagyszülők és tanítóik. Tanulmányozták a mesék szövegét, tartalmát, odafigyeltek a hangsúlyos kifejezésmódra, mert csak így vetíthették társaik elé a magyar mesekincs gazdagságát, szépségét.

A szép magyar beszéd, a mesemondás alkotás. A körzetben lévő iskolákból továbbjutó tehetséges tanulók mindannyian ennek az alkotó folyamatnak voltak részesei, s részesei lehettünk mi, kísérő nevelők, szülők is. A nézők arcán megjelent a mosoly, arra az időre mindenki elfeledkezett a napi gondokról.

Nem volt könnyű dolga a zsűritagoknak – vallotta be egyikük –, mert a gyerekek magabiztosan, bátran, árnyaltan, kellékek és színészi játék nélkül, csak a hangjukkal játszva, ahol arra volt szükség, humorral vonták magukra a közönség figyelmét.

Az eredményhirdetést megelőző percek lassan, feszültséggel, izgalommal teltek. Minden versenyzőt dicséret illetett. A tárnoki gyerekek igen értékes eredményt mondhatnak magukénak, Filimon Beatrix (4. b) és Farkas Márk (2. b) bronz, Pintye Virág (4. c) ezüst minősítést kapott.

Szép teljesítményükhöz gratulálunk!

Rihóné Markó Katalin

 

vissza