Német nyelvi siker

Ez év márciusában az érdi Batthyány Általános Iskola és Sportiskolában már 19. alkalommal került megrendezésre a 4. osztályosok számára az idegen nyelvi területi verseny. A mi iskolánk tanulói német nyelvből indultak a megmérettetésen.

A 4. c osztályos tanulók nagy izgalommal és szorgalommal készültek az első, iskola falain kívüli feladatra. Számukra ez hatalmas kihívás volt, mivel ők szakköri formában, a délutáni órákban tanulják ezt a ma már kevesek által választott nyelvet. Fáradságos munkájukon, lelkesedésük kerekedik felül nap mint nap, s teszi lehetővé, hogy még versenyeken is ringbe szálljanak.

A jó hangulatú, vidám versenyen, az érdekes, izgalmas, tudásra épülő feladatok elkápráztatták a gyerekeket. Minden csapat alapos felkészültséggel küzdött a jó helyezések megszerzésért. A mi csapatunk különös nagy odaadással küzdött és mutatta meg tudása legjavát. Bizonyítva mindenkinek, hogy a német nyelvből is lehet alapos felkészüléssel és tudással eredményesen szerepelni, ha komolyan foglalkozunk vele. A végeredmény kihirdetésénél nagyon örültünk, hogy a sok munka meghozta gyümölcsét. Elhoztuk a II. helyezést, nemes versengésben megelőzve az érdi és a százhalombattai csapatokat.

Büszkék vagyunk rátok! Köszönjük nektek Zsigmond Eszter, Sárosi Dénes, Márkus Bence, Csoma Bálint ezt a szép sikert! Gratulálunk, és csak így tovább!

Felkészítő tanár: Kovács Gáborné

 

vissza