Novemberi versenyeredményeink

A magyar földrajzi felfedezőkről és vadászokról szólt a verseny október végén, Érden a Teleki Sámuel Általános Iskolában. A felkészüléskor ellátogattunk a Magyar Földrajzi Múzeumba, és az utazók vadászkalandjairól olvasgattunk. Iskolánkat Kalocsai Henriett, Kun Vitold és Vass Zóra 7. b osztályos tanulók képviselték, akik elhozták a III. helyezést.

November 11-én rendezték az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban a 8. évfolyamosok biológia, kémia és történelem versenyét. Ezen a vetélkedőn mindig nagy a tét, hiszen az a tanuló, aki benne van a legjobb négyben, megkapja a februárban esedékes szóbeli felvételire a maximális 50 pontot. Tárnokról Pajor Zsófi 8. a osztályos tanuló szeretné itt kezdeni a következő tanévet biológia tagozaton. Szinte ugyanaz a forgatókönyv zajlott le, mint az elmúlt években, Zsófi pár ponttal maradt le az élmezőnytől és az előkelő 10. helyezést érte el a 48 indulóból.

November 14-én az érdi Batthyány Általános Iskolában jártunk a náluk hagyományossá vált Egészséges-hét keretében. Battai Blanka 7. b, Fazakas Kata, Mayer Dóri 7. c és Tóth Dominika 8. a osztályos tanulókkal indultunk a versenyen. Egészséges életmóddal kapcsolatos totót oldottak meg, ragasztottak élelmiszerpiramist, és nagyon finom szendvicseket készítettek. A reklámverseken jókat nevettünk, és izzadtunk az activity alatt, amikor nehezen találtuk ki az ózonpajzs fogalmat, amit Kata kényszerült elmutogatni a többieknek. Egy kellemes hangulatú délutánt töltöttünk együtt, aminek a csúcsa a győzelem volt, hiszen az idén ismét a tárnokiak voltak a legjobbak.

Pintér Lászlóné

vissza