Angol és német nyelvi vizsga

Január 9-én és 10-én a délutáni órákban került sor az iskolánk által szervezett belső nyelvvizsgára, ahol a nyolcadikos tanulók angol vagy német nyelvtudásukról, és az elmúlt időszakban elért felkészültségükről adtak számot tanáraik és az iskola vezetősége előtt.

Lámpaláz a tetőfokon, idegesség, izgalom járta át az iskola folyosóit, tükrözve azt a tényt is, hogy ezek a tanulók most először élték át egy igazi vizsga hangulatát, pozitív és negatív élményeit. Kinek jól sikerült, kinek nem annyira felülkerekednie a vizsgadrukkon, természetesen ez is befolyásolta vizsgája sikerét, eredményességét.

A vizsgázók három különböző helyzetben kellett feltalálják magukat. Feladataik között egy témakör szóbeli kidolgozása, egy képleírás és egy mini szituáció megoldása szerepelt. Mindhárom feladat külön osztályzattal lett értékelve.

Általánosságban elmondható, hogy a tanulók nagy része komoly munkát fektetett a nyelvvizsgára való felkészülésbe, amelynek meg is lett az eredménye: a tanárok szép érdemjegyekkel jutalmazták dicséretre méltó munkájukat. Gratulálunk az eredményekhez!

Bízunk benne, hogy azoknak a diákoknak, akiknek most nem sikerült jó eredményt elérni, nem csüggednek, és minél gyorsabban pótolni tudják hiányosságaikat.

Végezetül a tanárok szóban értékelték a diákok feleleteit (mindenki pontos értékelést kaphatott szereplésének eredményességéről), majd az iskola vezetősége is kifejezte általános elégedettségét a diákok felkészülésével kapcsolatban és további sikereket, szép eredményeket kívánva zárult az izgalmakkal teli nap.

Buzogány Melinda
angol nyelvtanár

vissza