Egy izgalmas nap

Képek a felkészítésről és a versenyről

Április 12-én tartották a törökbálinti művelődési házban a körzeti katasztrófavédelmi versenyt, ahol Érd, Diósd, Törökbálint és Tárnok iskoláinak csapatai mérettették meg magukat. A változatos feladatok megoldását nagy izgalommal vártuk. Az állomásokon volt elméleti ismereteket számon kérő kérdés, amelyeket szóban vagy tesztlapon kellett megoldani, illetve gyakorlatban is helyt kellett állnunk. Rögtön az első feladatban „súlyos” baleseti sérülteket kellett szakszerűen ellátnunk, ahol egyikük eszméletlen, másikuk pedig sokkos állapotban volt. Az előzetes felkészülésnek köszönhetően sikerrel küzdöttük le a többi akadályt is: a tűzoltással kapcsolatos szerelési feladatokat, a mocsárjárás technikájával történő szelektív hulladékgyűjtést, valamint nem látó társunk szóbeli navigálását egy labirintusban. Hibapont nélkül haladtunk végig a kerékpáros ügyességi pályán.

Ezután következett a várva várt eredményhirdetés, ahol megtudtuk, hogy273 pontot szerezve III. helyezést értünk el. Örültünk, de az egy kicsit bosszantott bennünket, hogy mindössze két ponttal végeztünk a II. helyezett mögött. Csak egy picit lettünk volna ügyesebbek …!

A díjátvétel után, a Benta-Kör jóvoltából moziba mentünk a Camponába. Előtte persze jól megebédeltünk, amit iskolánk diákönkormányzata finanszírozott.

Köszönjük azoknak a felnőtteknek a munkáját, akik nélkül sikerünk nem valósulhatott volna meg: Kóti Józsefnek és Farkas Mártinak a Tárnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának és elnökének, akik tűz- és katasztrófavédelemből tartottak számunkra szakszerű elméleti és gyakorlati oktatást. Pintér Lászlónénak, aki az elsősegélynyújtás rejtelmeibe vezetett be bennünket. Nogula Istvánné nyugdíjas nevelőnek, aki átadta tapasztalatait. A régebbi években ő vitte iskolánk tanulóit hasonlóan sikeres küzdelmekre. Egri Ferencnek, aki a KRESZ kerékpárosokra vonatkozó tudnivalóit vette át velünk, illetve összehangolta, irányította felkészítésünket.

Kalocsai Henriett, Vass Zóra 8.b


Képek a felkészítésről és a versenyről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza