Körzeti idegen nyelvi verseny

Képek a rendezvényről

Hagyományaink szerint 2012 decemberében a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ismét házigazdája lehetett a felső tagozatos karácsonyi nyelvi vetélkedőnek. Körzeti verseny lévén, a helyszínre más iskolákból is érkeztek tanulók, hogy megmérettessék angol és német nyelvtudásukat. Mint minden évben a verseny most is megadott karácsonyi témakörökre épült. Az alsóbb évfolyamok angol feladatai egy csodálatos karácsonyi mesefilmből („Volt egyszer egy Karácsony”), míg a felsőbb évfolyamok feladatai egy hangulatos vígjátékból („Télapu”) merítettek ötleteket.

A meghívottak ezúttal is nagy lelkesedéssel és jól felkészülve érkeztek. Karácsonyi hangulatban pompázó iskola fogadta a közelről és távolról érkező tanulókat és kísérő tanáraikat. A szervezésben résztvevő nevelők is mindent megtettek azért, hogy a versenyzők egy nagyon kellemes és tartalmas délutánt töltsenek el iskolánk falai között. Rövid ünnepi bevezető után vette kezdetét az izgalmas nyelvi verseny. A vetélkedő nagyon jó hangulatban telt, a résztvevők nagyon élvezték az érdekes feladatokat és próbáltak megfelelni a verseny kihívásainak. Sok érdekes rejtvény és játékos feladat, hangulatos videó bejátszások és gyönyörű karácsonyi dalok biztosították a résztvevők jókedvét és motiváltságát. A német vetélkedő még a karácsonyi íz világot sem hagyta figyelmen kívül, az itt megjelentek sok karácsonyi finomságot is megkóstolhattak a vetélkedő folyamán. A kísérő tanárok az eredmények gyors közzététele érdekében segítettek a javításban, így rendkívül aktív és értékes munkát végeztek.

Az egy, másfél órás versenyt eredményhirdetés követte, melyről senki nem tért haza üres kézzel. Nagy örömmel fogadtuk iskolánk 8. osztályos tanulóinak hatalmas sikerét, idén is ők nyerték meg az első helyezést a felsőbb tagozatos évfolyamok kategóriájában. Gratulálunk nekik és persze felkészítő tanáruknak, Drobenák Katalin tanárnőnek is!

Jövőre is sok szeretettel vár mindenkit a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola az idegen nyelvi karácsonyi vetélkedőre!

Buzogány Melinda


Képek a rendezvényről

Diavetítés

 
 


 


 

 

 

 

 

 
 

vissza