„Mesél az erdő az erdei állatokról”

 

Képzeljétek el, mi történt velem tavasszal! Rajzoltam a „Mesél az erdő…” című rajzpályázatra, amit a tanító nénim elküldött. Aztán egyik nap értesítettek, hogy helyezést értem el. Elmentünk Tamásiba, a Trófea Fesztiválra – itt volt a díjkiosztó ünnepség –, ahol különdíjat nyertem.

Nyereményem egy oklevél, egy könyv, aminek címe: Mesélnek a gombák. Ezen kívül szabadjegy a családomnak és nekem a Tamási Vadasparkba és biciklizési lehetőség az Annafürdő Turisztikai Központba. Augusztus utolsó hétvégéjén el is utaztunk.

Annafürdőn kerekeztünk az erdőben, majd kiértünk egy tisztásra. Itt körbesétáltunk egy szép tavat. Utána a visszafele úton felmentünk a kilátóba és a magasból megnéztük az erdőt. Másnap elmentünk a vadasparkba. Megetettem két dámszarvas tehenet, szeretik az almát és a száraz kenyeret. A parkban velünk sétált végig egy gímszarvas tehén, aki Kata névre hallgatott. A vezetőnk, Józsi bácsi sokat morgott vele, mert mindig eleséget lopott a vödörből. Elbújtunk a leskunyhóban és Józsi bácsi szétszórta az ennivalót, majd kolomppal odacsalogatta az erdőből a vadakat. Volt ott dámszarvas és muflon. Izgalmas volt őket ilyen közelről látni, sőt még egy párbajnak is szemtanúi lehettünk. Ezután tovább sétáltunk és menet közben még somot is ehettünk a bokrokról. Az ottani kilátót is megmásztuk és gyönyörködtünk a gyulaji erdőben. A séta végén három vaddisznót is láttunk, akik nagyon szerették a ropit.

Nagyon jó és izgalmas volt ez a hétvége. Köszönöm Julika néninek, hogy elküldte a rajzomat a pályázatra.

 Tamasovits Nóra 3.c osztályos tanuló

vissza